palkki

Suomi upeasti kuudes rytmisen voimistelun EM-tiimikisassa

2.05.2015 - 22:03:58

uutiskuva

Suomi jatkoi loistokasta voimistelua rytmisen EM-kilpailuissa Minskissä. Suomen tiimi Ekaterina Volkova ja Jouki Tikkanen veivät Suomen kaikkien aikojen parhaaseen tulokseen sijoittumalla tiimikilpailussa upeasti kuudenneksi. Suomen taakse jäi monta todella kovaa maata, kuten mm. Espanja, Italia, Bulgaria.

Ekaterina Volkova ylsi myös henkilökohtaisessa kilpailussa kaikkien aikojen parhaaseen tulokseen voimistelemalla 13. Volkova teki kilpailussa neljä ehjää ohjelmaa ja voimistelu oli näyttävää ja varmaa.

Jouki Tikkanen sijoittui myös hienosti sijalle 21. Tikkanen venyi lauantaina kahteen puhtaaseen ohjelmaan ja suoritus oli näyttävää ja vapautunutta.

- Suomen tulos on aivan huippu! Molemmilla voimistelijoilla on uudet ja vaikeutetut ohjelmat ja selvästi olemme päässeet lähemmäs huippua. Naiset ovat hyvässä kunnossa ja pystyivät ehjiin suorituksiin. Tuloksen kautta Suomi pysyy jatkossakin kuumassa ryhmässä ja saa yhden paikan ensi vuoden EM-kilpailuun, johon pääsee kilpailun perusteella 20 parasta voimistelijaa, iloitsi rytmisen voimistelun lajipäällikkö Emma Kurki Voimisteluliiton tiedotteessa.

- Fiilis on upea! Töitä on tehty paljon ja on mahtava huomata, ettei turhaan. Pystyin tekemään kaikki neljä välinettä hyvin ja siihen olen erityisen tyytyväinen, kertoi Volkova tunnelmiaan.

- Tänään vedin niin täysillä, kun minusta lähti ja nappiin meni! Koko päivän odotin, että pääsisin jo matolle. Ja kun tuli oma vuoro, niin nautin todenteolla esiintymisestä. Suomen tulos on huikea! Nyt iloitaan siitä, kommentoi Tikkanen.

Tämän vuoden kilpailusta 20 parasta voimistelijaa saavutti maalleen paikan ensi vuoden EM-kilpailuihin.

EM-kultaa voimisteli Venäjän kaksikko Margarita Mamun ja Yana Kudryavtseva, jotka keräsivät yhteispisteet 150,173. Hopeaa otti Valko-Venäjä (144,556) ja pronssia Ukraina (139,798). Suomen pisteet olivat 134,181.

Juniorijoukkueella hyvä nousu EM-kilpailuissa

Suomen juniorijoukkue jatkoi lauantaina EM-kilpailuaan toisella kilpailusuorituksella Minskissä. Joukkue oli päivän kilpailussa 10. pistein 14,633 ja lopputuloksissa 14. Kilpailun voiton vei Venäjä.

- Ollaan tosi tyytyväisiä, koska joukkue pystyi tänään tekemään puhtaan suorituksen omalla tasollaan, iloisesti ja rohkeasti. Joukkue paransi eilisen jälkeen ja pisteet nousivat. Taso oli kova ja finaalissa ovat oikeat ja tasaisimmin suorittaneet joukkueet, Kurki totesi.

Joukkue oli itse myös tyytyväinen kilpailuunsa.

- Tänään tsemppi oli päällä heti, kun alettiin harjoitella. Päätettiin unohtaa edellinen päivä ja keskittyä siihen että oma suoritus olisi mahdollisimman hyvä. Ohjelma onnistui hyvin, ei kuitenkin ihan täydellisesti, mutta ollaan ylpeitä ja iloisia, työt kommentoivat.

Valmentaja Tatjana Golovina oli ylpeä tytöistä, jotka kaikki kilpailivat ensimmäisessä arvokisassaan.

- Tämän päivän suoritus oli upea päätös EM-kisalle. Mieltä lämmitti muilta mailta valmentajilta ja tuomareilta tullut positiivinen palaute, Golovina summasi.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva