palkki

Wilma Murto taivutti taas huipputuloksen: ”Vikoissa yrityksissä tuli jo vähän raja vastaan”

29.01.2023 - 0:15:00

uutiskuva

Wilma Murto on avannut hallikauden kansainvälisten kilpailujen osalta toisella sijalla ja 470:n ylityksellä Ranskan Roubaix´ssa. Rankka kolmen ja puolen tunnin kilpailu ja iso hyppyjen määrä söivät terää Murron kolmelta viimeiseltä hypyltä, joilla hän haki 480:n ylitystä.

- Ekat kommentit tuossa kisan jälkeen oli, jos pääsisi 480:een vähän vähemmillä yrityksillä. Noissa vikoissa yrityksissä tuli jo vähän raja vastaan, Murto kertoo Urheiluliiton tiedotteessa.

Murto taisteli kilpailun voitosta Slovenian Tina Sutejta vastaan. Tämä vei lopulta voiton samalla tuloksella Murron kanssa. Sutej pudotti kolmesti korkeudesta 475, jonka Murto jätti väliin ja haki 480:n ylitystä. Sitä ennen Murto ylitti alkukorkeuksien jälkeen 455 toisella sekä 465 ja 470 kolmannella yrityksellä.

Murrolle kilpailu oli vielä uusiin, pidempiin seipäisiin totuttelua. Hän otti ne käyttöön aiemmin tänä talvena Kuortaneen kilpailussa, missä hän ylitti 475.

- Vaihtelua oli aika paljon, mutta tosi paljon tuli hyppyjä ja testiä uusilla seipäillä. Paljon sain oppia ja vaikka se oli rankkaa, uudet välineet ovat nyt tutumpia, Murto kertaili.

Vaihtelua Murron mukaan oli nimenomaan juoksussa, jonka hän arvioi vakiintuvan kauden mittaan.

- Hyppääminen oli ihan hyvää. Nyt ei ollut mikään helpoin päivä, sellainen perus ok-päivä. Tosi kiva, jos tuollainen 470-alkuinen olisi jatkossa sellainen perustulos, Murto kertaili.

Elina Lampela taivutti Ranskassa kolmanneksi omalla ennätyksellään 455. Lampelan aiempi ennätys oli ulkoradoilla hypätty 453. Lampela meni 430, 445 ja 455 ensimmäisellään, mutta 465 oli vielä tällä kertaa liikaa.

Suomen kaikkien aikojen tilastossa Lampelan uusi ennätys on kolmanneksi paras Murron ja Minna Nikkasen jälkeen.

- Hyppääminen oli aika varmaa 465:een asti. Kaikki toimi hyvin, seipäiden vaihto, etäisyydet ja juoksu. 465:n yrityksissä tuli ehkä yliyrittämistä. En saanut pidettyä juoksua rentona, Lampela kertaili.

- Sain 465:ssä kuitenkin tehtyä isolla seipäällä yhden limbon ja kaksi hyppyä, joten sillä on ensi viikolla helpompi mennä hyppäämään.

Murron ja Lampelan kilpailukausi jatkuu viikon kuluttua Val de Reuil´ssä, Ranskassa.

Lähde: SUL:n tiedote

Lue myös: Seiväshyppääjä Saga Andersson kävi korkealla hallissa

Lue myös: Viivi Lehikoiselta räväkkä avaus hallikaudelle: heti kaksi ennätystä


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
Livetulokset