palkki

Elmo Lakka jäi telineisiin - aitoi silti kärkiajan

28.01.2023 - 19:06:00

uutiskuva

Elmo Lakka on napannut voiton Nantesin kansainvälisten hallikilpailujen 60 metrin aitajuoksussa Ranskassa. Lakka voitti kilpailun kauden kotimaisella kärkiajalla 7,77 ja oli myös alkuerien nopein ajalla 7,86.

Lakka oli Nantesissa ylivoimainen voittaja, vaikka oma juoksu ei ollut täysin sitä, mitä hän toivoi.

- Kolmen viikon treenileirin päälle tuo oli ookoo kauden avaus. Juoksun lähtöpää kaipaa vielä herkkyyttä ja terävyyttä. Jäin molemmissa juoksuissa telineisiin ja kesti vähän aikaa päästä vauhtiin, mutta aitominen tuntui hyvältä, Lakka kommentoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Lakan hallikauden tavoite on parantaa halliennätystä 7,63 ja onnistua maaliskuisissa EM-kilpailuissa Istanbulissa. Lakan mukaan lähtökohdat ovat hyvät.

- Luottavaisin mielen lähden kilpailukauteen. Tuo kolmen viikon leiri Teneriffalla oli todella onnistunut. Tein suurimman osan treeneistä Norjan Vladimir Vukicevicin kanssa ja mukana oli paljon kilpailunomaisia harjoituksia, Lakka sanoi.

Lakan kilpailukausi jatkuu ensi viikolla kahdella kilpailulla. Niissä tavoite on rikkoa Istanbulin EM-raja 7,64.

- Haluan sen rikkoa. Se on suhteellisen kova raja ja kertoo siten kunnosta, Lakka totesi.

Rinne: "Tavoite oli, että ennätys olisi 1.48-alkuinen"

Joonas Rinne juoksi Manchesterissä 800 metrin halliennätyksensä 1.48,74. Tulos on paras suomalaisen jyrkillä halliradoilla juoksema aika neljännesvuosisataan. Viimeksi sitä nopeammin juoksi Wilson Kirwa vuonna 1998.

Ennätys riitti neljänteen sijaan ja vei Rinteen Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa viidenneksi. Rinteen aiempi halliennätys oli 1.49,98.

- Ennätys tuli reilusti. Siihen olen tosi tyytyväinen, että ennätys on nyt 1.48-alkuinen. Se oli asetettu tavoitteeksi ja antaa luottoa jatkoa kohden. Oma vauhdinjako juoksussa tosin jätti hampaankoloon, Rinne sanoi.

Juoksun jänis veti 400 metriä reiluun 53 sekuntiin, kun tavoite oli tuntuvasti kovempi. Rinne nousi viimeisellä 200 metrillä taistelemaan kolmannesta sijasta, mutta jäi siitä seitsemän sadasosaa. Juoksun voitti italialainen Münchenin EM-kilpailujen finalisti Simone Barontini ajalla 1.48,09.

- Vähän terävämmin olisin voinut lähteä liikkeelle ja päästä heti vähän lähemmäksi keulaa. Hyvä kuitenkin, että talven ensimmäinen kilpailu oli tällainen kiihtyvä ja tuli vahvalla lopulla. Mieluummin niin, kuin olisin lähtenyt liian kovaa ja hyytynyt lopussa, Rinne tuumi.

Heikkinen ja Saleva halliennätyksiin

Halliennätystään kohensi Manchesterissä myös 800 metrin ensimmäisessä erässä toiseksi ajalla 1.51,19 juossut Santtu Heikkinen. Erän voitti Irlannin Zak Curran ajalla 1.51,06.

Heikkisen erässä 400 metrin väliaika oli 53,53. Heikkinen oli erässään pitkään kolmas, kunnes nousi viimeisellä kierroksella toiseksi ja haastoi Currania loppuun asti.

Eero Saleva oli 3000 metrillä yhdeksäs halliratojen ennätyksellään 8.03,16. Juoksun voitti Ruotsin Emil Danielsson ajalla 7.48,23. Salevan aiempi halliennätys oli 8.12,10.

Lähde: Urheiluliiton tiedote

Lue myös: Vasta 15-vuotias suomalaisluistelija järjesti sensaation EM-kisoissa


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset