Maria Huntington aitoi ennätyksensä ja MM-hallien tulosrajan

23.01.2022 - 20:10:00


Tampereen Pyrinnön moniottelija Maria Huntington voitti sunnuntaina Tampereella 60 metrin aidat ennätyksellään 8,16, joka on myös maaliskuisten Belgradin MM-hallien tulosraja.

Huntingtonin ennätys parani 16 sekunnin sadasosaa ja nosti hänet Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa seitsemänneksi.

– Lähtö onnistui hyvin, mutta pökkäsin ensimmäiseen aitaan. Sen jälkeen juoksu sujui moitteetta tai jopa erinomaisesti. Odotin ennätysparannusta, mutten aivan näin kovaa aikaa, Huntington sanoi SUL:n tiedotteessa.

Parin tunnin tauon jälkeen Huntington voitti 60 metrin aitojen toisen juoksun ajalla 8,26, mikä sekin oli alle entisen ennätyksen.

– Lähtö meni mönkään eikä juoksukaan tuntunut erikoiselta. Siksi pitää olla sitäkin enemmän tyytyväinen päivän juoksuihin, Huntington sanoi.

Helmikuun alussa Tallinnassa käytävään kansainväliseen moniottelukisaan valmistautuva Huntington ponnisti hiljattain pituushypyssä halliennätyksensä 641.

Myös Tampereen Pyrinnön Saga Vanninen,18, paranteli 60 metrin aitojen ennätystään Tampereella. Seitsenottelun 19-vuotiaiden hallitseva maailmanmestari oli toisessa juoksussa toinen ajalla 8,41.

– Muutoin ihan ok, mutta tuo toiseksi viimeisin aita tökkäsi. Se vei rytmiä, Vanninen harmitteli,

Vanninen on Huntingtonin tapaan lähdössä Tallinnan moniottelukilpailuun.

Pohjekramppi Illukan kiusana

Viime kesänä 100 metriä 10,26 juossut Vantaan Salamien Riku Illukka voitti Tampereella 60 metriä ajalla 6,90 pohjekrampin kiusaamana.

– Juuri ennen valmiit-komentoa jalka alkoi väpättää. Hetken jo mietin, että jätän juoksematta. Taistelin kuitenkin loppuun asti. Pohje meni kramppiin, ei sen kummempaa, Illukka kertoi.

– Neljän viikon leiri Etelän lämmössä sujui erinomaisesti ja täällä oli tarkoitus juosta kova aika 200 metrillä, mutta se juoksu jää nyt väliin.

Lähde: SUL:n tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport

 

 

 

 

 


 

 

 

 

NBA:n mestari vaihtuu

16.05.2022 4:05:14