palkki

MM-kisat uhattuna - Hiihtoliitolta huolestuttava tiedote

23.05.2024 - 11:34:00

uutiskuva

Hiihtoliiton johtokunta käsitteli tiistaina pitämässään kokouksessaan muutosprosessin etenemistä ja toimenpiteitä taloustilanteen tasapainottamiseksi. Kokouksessa päätettiin, että Lahden 2029 MM-kisojen hakuprosessiin ja järjestelysopimuksen allekirjoittamiseen haetaan lisäselvitysaikaa Hiihtoliiton taloudellisesta tilanteesta johtuen.

Päätös vuoden 2029 MM-kisoista sekä kisojen järjestelysopimus on Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) aikataulun mukaan tarkoitus allekirjoittaa 4. kesäkuuta FIS-kongressissa Reykjavikissa.

- Haluan korostaa, että tarkastelemme tilannettamme pitkällä aikavälillä ja joudumme tekemään myös erittäin vaikeita päätöksiä. Olen kuitenkin iloinen, että tällä hetkellä meillä on kykyä ja tahtoa tehdä päätöksiä, jotka ovat välttämättömiä tulevaisuuden kannalta. Tästä kertoo osaltaan myös päätös MM-kisojen 2029 hakuprosessin lisäselvityksestä. Emme etene hakuprosessissa ennen kuin meillä on varmuus, että olemme taloudellisesti kestävällä pohjalla sekä kisoihin mentäessä, että kisojen jälkeen. Meillä on vakaa tahtotila, että kisat järjestetään, mutta ei millä hinnalla hyvänsä, Hiihtoliiton puheenjohtaja Sirpa Korkatti kertoo liiton verkkosivuilla.

Valmistelu MM-kisojen osalta jatkuu tiiviisti yhdessä Lahden kaupungin ja Lahden Hiihtoseuran kanssa. Kulurakenteen ja tuottojen laskun lisäksi Hiihtoliiton taloustilanteen yhtenä haasteena on Lahden 2017 MM-kisoista aiheutunut velka Lahden kaupungille, jota on jäljellä vielä noin 1,9 miljoonaa euroa. Tilanteella on auttamatta vaikutusta myös MM-kisojen hakuprosessiin sekä mahdolliseen järjestämiseen.

- Vastuullisen johtamisen näkökulmasta olisi vastuutonta ottaa näin kriittisessä ja epävakaassa taloustilanteessa MM-kisojen järjestelyvastuu, ellemme löydä kestäviä ratkaisuja, jotka varmistavat tasapainoisen talouden. Tähän meidän on yhdessä etsittävä ratkaisuja eri toimijoiden kanssa, jotta hakuprosessissa voidaan edetä. Olemme olleet asiasta yhteydessä myös Kansainväliseen hiihtoliittoon. Haluamme viimeiseen asti välttyä tilanteelta, jossa kisojen järjestäminen ei olisi mahdollista, sanoo Korkatti.

Lähde: Hiihtoliitto

Lue myös: Jukka Jalosta ja Leijonia uhkaa yhä surkein tulos 59 vuoteen


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 

Joko vihdoin, Valtteri Bottas?

20.07.2024 19:22:45
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Valtteri Bottakselta loistava veto

20.07.2024 17:22:04
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Tuukka Taposelle ikävä takaisku

20.07.2024 14:56:32
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset