palkki

Suomalaispelaajalla railakkaat juhlat Virossa

30.05.2024 - 10:02:00

uutiskuva

Suomelaiskoripalloilija Severi Kaukiainen on päässyt juhlimaan Viron mestaruutta, kun Kalev/Cramo nosteli pokaalia kauden päätteeksi. Samalla Kaukiaisesta tuli Viron tuplamestari.

Kalev/Cramo johti finaalisarjaa Tartu Ülikoolia vastaan otteluvoitoin 2-0. Kalev/Cramo pääsi juhlimaan mestaruutta viemällä kolmannen pelin 79-61 (35-27). Kaukiainen sai tililleen kahdeksan pistettä, levypallon ja kolme syöttöä.

- Hienot fiilikset. Pitkän kauden päätteeksi pääsee nostamaan mestaruuspokaalia, niin ei se siitä paremmaksi enää mene, Kaukiainen hehkutti mestaruuden ratkettua.

Mestaruudella Kalev/Cramo sai balsamia haavoille Viron ja Latvian yhteisliigan finaalissa koetulle tappiolle. Kalev/Cramo juhli tällä kaudella myös Viron cup-mestaruutta ja Kaukiainen valittiin tuolloin finaalin MVP:ksi.

- Viro-Latvia-liigan finaalin tiukka tappio Prometeylle oli tietysti harmillinen homma, mutta cupin voitto sekä Viron mestaruus jättävät ehdottomasti hyvän maun ensimmäisestä kaudesta ulkomailla. Juhlitaan juhlat ja sen jälkeen aloitetaan kesäharjoittelu maajoukkueen mukana aika nopeasti, Kaukiainen sanoi.

Kaukiainen aloitti kautensa Slovakiassa Patrioti Levicen joukkueessa. Kun slovakialaisseuran pelit FIBA Europe Cupissa loppuivat alkulohkovaiheeseen, siirtyi Kaukiainen loppukaudeksi Kalev/Cramoon.

Slovenian liigassa Perttu Blomgrenin kaulaan ripustettiin puolestaan hopeamitalit, kun Domzale taipui finaalisarjassa Olimpijalle suoraan 0-3. Olimpija sinetöi mestaruuden voittamalla Domzalen 91-78 (60-34) Blomgrenin kasatessa 12 pistettä, neljä levypalloa ja riiston.

Ensimmäistä kauttaan ulkomailla pelannut Blomgren tilastoi Slovenian liigassa keskiarvoikseen 11,9 pistettä, 3,0 levypalloa ja 2,9 syöttöä.

Domzale pelasi myös Adrianmeren kakkosliigaa ABA2:ta ja siinä Domzale selvitti tiensä pudotuspeleihin, jossa se hävisi tulevalle mestarille Spartakille avauskierroksella. ABA2:ssa Blomgrenin tilastokeskiarvoiksi tulivat 6,1 pistettä, 1,9 levypalloa ja 2,5 syöttöä.

Ranskassa Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball taistelee vielä finaalipaikasta, mutta joutui selkä seinää vasten hävitessään kolmannen välierän ASVELille 77-86 (48-43). Jantuselle kirjattiin ottelussa kaksi pistettä ja levypallo.

Paris on nyt tappiolla välieräsarjaa 1-2 ja kolmella voitolla etenee finaaliin.

Italian liigassa Lassi Tuovin apuvalmentama Bologna on vielä niskan päällä omassa välieräsarjassaan Reyer Veneziaa vastaan, vaikka hävisi kolmannen ottelun 73-78 (49-38). Bologna johtaa välieräsarjaa 2-1.

Lähde: Koripalloliitto

Lue myös: Seteliselkärankaisuus vie yhä KHL:ään – Putinin Gazprom maksaa


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Helmareilla hyvä onni arvonnassa

19.07.2024 14:24:12

Livetulokset