palkki

Susijengin ikijunnu on siirtynyt vaivihkaa pappakööriin: ”Hullua ajatella…”

3.07.2022 - 10:38:00

uutiskuva

Koripallon vuosien 2021-23 MM-karsintojen ensimmäinen vaihe huipentuu Susijengin osalta tänään sunnuntaina Rijekassa, jossa kotijoukkue Kroatia taistelee selkä seinää vasten paikastaan MM-jatkokarsinnoissa.

Susijengin kokeneeseen jaostoon lukeutuva Sasu Salin, 31, uskoo omiinsa ja kertoo olevansa enemmän kuin vakuuttunut joukkueensa otteista karsintojen aikana.

Karsintalohkon jumbo Kroatia lähti keskikesän MM-karsintaikkunaan kovin panoksin kiinnittämällä vahvuuteensa kaikki eturivin pelaajansa NBA:sta ja Euroliigasta. Vahvistukset olivat kuitenkin laiha lohtu, kun Slovenia antoi Luka Doncicin ja Goran Dragicin johdolla tukkapöllyä Kroatialle kotonaan Ljubljanassa.

Jo 114 miesten maaottelun kokemuksen perusteella Sasu Salin tietää melko lailla tarkkaan, mitä Kroatialta sopii sunnuntaina odottaa.

- Sen perusteella, mitä tallenteelta katsottiin, niin starojen mukaantulon myötä Kroatian joukkuepeli oli aika hakusessa vielä Sloveniaa vastaan. Ei ehkä ihan kaverit tehneet niin kuin valmentaja halusi, vaan mentiin sillä, että kovat yksilöt hoitaa, Salin pohtii.

- Tietenkin kun matkassa on kavereita kuten Bogdanovic, Hezonja, Zubac ja Zisic, on ilmiselvää, että yksilötaitoa löytyy hirveästi ja sen kanssa meidän on oltava varpaillamme. Ehkä toinen puoli on sitten se, että jos Kroatialla ei heitto putoa tai pallot pompi omalle kohdalle, heidän pelaajillaan on myös taipumusta kiukutteluun ja turhautumiseen. Sitä me tietenkin omalta osaltamme lähdemme hakemaan, Salin jatkaa.

Viimeinen parivuotinen on tuonut mukanaan myös siirtymän, jossa joukkueen ikijunnuna pidetystä Salinista on kuin vaivihkaa tullut osa Susijengin pappakööriä. Muutoksen nopeus on yllättänyt ”Malmin roskisdyykkarin” itsensäkin.

- Hullua ajatella, että niistä kavereista, joiden kanssa aloitin pelaamisen Susijengissä 2010, on mukana enää Shawn (Huff) ja Petsku (Koponen), ja heilläkin on viimeinen susikesä käynnissä. Se kertoo siitä, miten vuodet vierii.

Seuraavat koripallon MM-kisat pelataan syyskuussa 2023 Filippiineillä, Indonesiassa ja Japanissa.

Edellisen kerran Susijengi kävi lähellä MM-unelmaa vuosien 2017-19 MM-karsintojen viimeisessä ottelussa Venäjän Permissä. Tuon ottelun Venäjä käänsi viimeisellä kuusiminuuttisella voitokseen oltuaan pitkään takaa-ajoasemassa.

On vielä aivan liian aikaista puhua ensi vuoden MM-kisoista, mutta ennusmerkit näyttävät lupaavilta. Oman alkulohkonsa voiton Susijengi jo varmisti kotivoitolla Ruotsista ja jos kaikki menee nappiin, karsintojen alkuvaihe olisi mahdollista päättää Kroatiassa viidenteen perättäiseen voittoon.

- Sunnuntain peli ei onneksi ole pakkovoitto, mutta jos asetelmia katsotaan, niin kahdeksalla voitolla ollaan melko varmasti MM-kisoissa ja seitsemälläkin useampi joukkue pääsi viimeksi sisälle. Olisihan se aika makeaa jatkokarsintojen kannalta napata voitto numero viisi mukaan Rijekasta, Salin hymyilee.

Kroatia ja Susijengi kohtaavat sunnuntai-iltana klo 21.00 Suomen aikaa. Ottelu televisioidaan suorana Nelosella ja Ruutu-palvelussa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote. Kuva: FIBA

Lue myös: Jättimäinen pelaajasopimus NBA:ssa


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Nyt oli ME todella lähellä!

10.08.2022 21:49:35
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva