palkki

Karmeat pieksäjäiset Qatarissa – Sveitsin valmentajaan sattui

7.12.2022 - 5:00:00

uutiskuva

Sveitsissä raivostuttiin tiistai-iltana maan hävitessä jalkapallon MM-kisojen neljännesvälieräottelussa Portugalille maalein 1-6. Ottelusta povattiin tasaista taistoa, mutta Sveitsi oli luvalla sanoen huono.

- Tappio sattuu. Olemme surullisia. Olisimme halunneet tehdä kotimaamme onnelliseksi, kommentoi Sveitsin päävalmentaja Murat Yakin.

Yllättäen Yakin vaihtoi ottelussa kolmen miehen puolustuslinjaan.

- Ei se ollut iso muutos. Mutta huomasimme, ettei suunnitelmamme toiminut, ja se on nyt jälkikäteen vain hyväksyttävä. Meidän olisi pitänyt olla aktiivisempia pallon kanssa. Onnittelut Portugalille. He olivat tänään parempia, Yakin totesi.

Sveitsin joukkueessa oli ollut myös sairasteluja. Se saattoi vaikuttaa siihen, ettei joukkue tahtonut pärjätä juoksukilpailuissa portugalilaisten kanssa.

- Meiltä puuttui tuoreutta pelaamisestamme. Emme olleet riittävällä jalalla liikkeellä. Sairastelut saattoivat vaikuttaa siihen, arvioi Yakin.

- Tiedämme, miten vahva Portugali on. Tiesimme, että he voivat mennä hyvin syvälle. Menetimme palloja liikaa ja vastustajalla oli liikaa vastahyökkäyksiä, Yakin lisäsi.

Portugali oli yllättäen jättänyt Cristiano Ronaldon penkille. Yakin väitti, ettei se yllätysratkaisu vaikuttanut Sveitsin taktiseen suoriutumiseen.

- Pelasiko Ronaldo tai ei, olimme valmistautuneet otteluun tällä suunnitelmalla. Taktiikkamme meni pieleen Portugalin joukkueen hyvän esityksen ansiosta. Ei sen takia, että olisimme odottaneet Ronaldon olevan avauksessa.

Sveitsi voitti alkusarjassa Kamerunin 1-0 ja Serbian 3-2. Brasilialle tuli tappio maalein 0-1. Yakin korosti, ettei turnaus kokonaisuutena ollut huono, vaikka Portugalilta kunnon selkäsauna tulikin.

- Meillä oli suuria suunnitelmia. Halusimme tehdä historiaa. Pelasimme hyvin alkusarjassa. Nyt pelasimme hyvää vastustajaa vastaan. Emme onnistuneet tässä ottelussa tavoitteessamme, mutta meillä oli aiemmissa peleissä hienoja hetkiä, hän sanoi.

Sveitsissä jalkapallofanit ovat jo vaatineet Yakinin eroa. Päävalmentaja itse antoi ymmärtää jatkavansa tehtävässään.

- Hävisimme pelin tänään. Emme voi kritisoida kuitenkaan kaikkea tässä turnauksessa. Tänäänkin oli isoja suunnitelmia. Pitää hyväksyä, että vastustaja oli parempi tänään. Tämä pitää jättää taakse ja mennä eteenpäin.

Teksti: Otto Palojärvi

Lue myös: Murskavoiton ainekset – näin Portugalin valmentaja perusteli Cristiano Ronaldon penkitystä


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 


uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva