palkki

Marokon valmentajalle heti kuuma puhelu – ”Se oli valtavaa”

7.12.2022 - 0:40:00

uutiskuva

Marokon jalkapallomaajoukkueen päävalmentajasta Hoalid Regraguista on todennäköisesti tullut maansa ikuinen kansallissankari. Hän johdatti Marokon jalkapallon MM-kisojen puolivälieriin Espanjan taivuttua marokkolaisille rangaistuspotkukilpailussa.

Marokko pysäköi alueelleen sen kuuluisan ”bussin”. Espanja hakkasi päätään seinään 120 minuuttia tilanteen oltua jatkoajan jälkeen 0-0. Ratkaisua haettiin rankkarikisassa ja yhtään rangaistuspotkua Espanja ei saanut maaliin.

- Joukkueeni pelasi energisesti. Osoitti halua olla häviämättä tätä peliä. Olemme pelanneet tällä lailla jo jonkin aikaa. Emme halunneet nousta liian korkealle, mitä Espanja olisi toivonut meidän tekevän, summasi Regragui joukkueensa esitystä.

Marokon maalivahti Yassine Bounou valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi. Regragui antoi luonnollisesti tunnustusta koko joukkueelleen.

- Hän on yksi maailman parhaista maalivahdeista. Tiesimme, että meillä olisi mahdollisuus. Tämä on todella hieno saavutus. Todella paljon tunnustusta pelaajilleni. He noudattivat suunnitelmaa hienosti, Regragui kiitteli.

- Meillä oli toimiva taktiikka. Pelaajat antoivat kaikkensa. Mentaliteetti oli kohdallaan, energiaa ja adrenaliinia oli paljon. Korkean tason otteluissa haluaa aina enemmän. Olemme perhe. Annoimme kaiken kentällä, Regragui jatkoi.

Marokko pelasi alkusarjassa Kroatian kanssa maalittoman tasapelin ja voitti Belgian 2-0. Ainoa maali, jonka Marokko on päästänyt, oli oma maali joukkueen 2-1 -voitossa Kanadasta.

Regragui korosti, että menestys edellyttää realistista taktiikkaa.

- Tiesimme, että Espanja pitäisi palloa. Emme pelänneet sitä. Emme voi pitää sen tason joukkueita vastaan palloa yhtä paljon. Meidän piti olla erittäin hyvin organisoituneita. Kaikki onnistuivat työssään erittäin hyvin heidän kovassa prässissään. Pystyimme katkaisemaan heidän syöttöyrityksensä. Rankkareissa kyse on onnestakin, mutta onnistuimme suunnitelmissamme hienosti.

Marokolla on joukkueessaan paljon Euroopassa syntyneitä marokkolaistaustaisia pelaajia. Regragui on itsekin syntynyt Ranskassa.

- Minulle sanottiin ennen turnausta, että miksi otat näitä pelaajia, jotka eivät ole syntyneet Marokossa. He eivät halua pelata Marokolle. Täällä nähtiin, että haluavat. Antoivat 100 prosenttia. Olen hyvin onnellinen siitä, päävalmentaja näpäytti kritisoijiaan.

- Minulle ei ole kyse siitä, olenko afrikkalainen valmentaja. Olen kunnianhimoinen. Olen hyvin onnellinen maani puolesta, hän jatkoi.

Marokkolaisia oli tullut kotimaasta ja kotimaan ulkopuolelta Qatariin useita tuhansia joukkueensa tueksi.

- Paljon faneja tuli kannustamaan Marokkoa eri puolilta maailmaa. Tarvitsemme heitä myös puolivälierässä. Toivottavasti tunisilaiset, algerialaiset, arabialaiset ja afrikkalaiset kannustavat meitä myös, kiitteli Regragui.

Regragui sai heti ottelun jälkeen puhelun Marokon kuninkaalta. Molemmat puhelun osapuolet olivat haltioissaan.

- Se oli valtavaa. Marokkolaisena sain sellaisen puhelun. Viesti oli, että hän ylpeä pelaajistamme. Ylpeä meistä. Hän kannusti, että pystymme vieläkin parempaan seuraavassa ottelussa. Haluamme kasvaa. Haluamme osoittaa, että maamme on hieno. Taistelemme hänen ja marokkolaisten puolesta. Emme voisi olla kiitollisempia hänelle, Regragui hehkutti kuninkaan puhelua.

Regraguin mukaan hienossa tuloksessa näkyvät pitkäjänteisen työn hedelmät.

- Yritämme luoda momentumia Afrikalle. Asiat kehittyvät. Marokon jalkapalloliitto on tehnyt paljon töitä. Meillä on paremmat olosuhteet, mutta tarvitsemme lisää akatemioita ja ruohonjuuritason työtä. Mutta olemme jo saaneet paljon tukea ja tässä on kiitos.

Teksti: Otto Palojärvi

Lue myös: Murskavoiton ainekset – näin Portugalin valmentaja perusteli Cristiano Ronaldon penkitystä


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva