palkki

Vahvistus tuli: Espoo ja Vantaa isännöivät jääkiekon MM-kisoja

26.05.2023 - 14:15:00

uutiskuva

Suomi järjestää kevään 2024 alle 18-vuotiaiden poikien jääkiekon MM-kisat ja tammikuussa 2025 pelattavat alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisat. Asiasta päätti Tampereella koolla oleva Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n kongressi.

Poikien MM-kisojen pelipaikoiksi valittiin Espoon Metro Areena ja Vantaan Trio Areena. MM-kisat pelataan ensi vuonna 25.4.-5.5., eli ajankohta siirtyy tätä vuotta hieman myöhäisemmäksi.

- Olemme iloisia, että kaupunkien ja hallien kiinnostus järjestää kisoja oli kova. Saimme useita laadukkaita tarjouksia ympäri Suomen ja haluankin kiittää kaikkia hakeneita tahoja halukkuudesta toimia kisojen järjestäjänä, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Sami Kauhanen kommentoi tiedotteessa.

Espoon ja Vantaan tarjoukset muodostivat yhdessä kokonaisuuden, joka vastaa parhaiten kisojen järjestämisen tarpeisiin. Hallit ovat tapahtumaan nähden sopivan kokoisia ja molemmissa puitteet mahdollistavat mm. kisoilta vaadittavan TV-tuotannon tason.

Kisakaupungit odottavat innolla yhteistyötä ja ensi kevään kisoja.

- On hienoa saada nimenomaan alle 18-vuotiaiden poikien MM-kisat Espooseen ja Vantaalle. Olemme tehneet 30 vuotta laadukasta nuorisotyötä jääkiekossa ja oikeastaan kaikessa urheilussa. Myös yhteistyö Vantaan kanssa on merkityksellistä, Espoon liikuntajohtaja Martti Merra iloitsee.

- Iloitsemme siitä, että pääsemme isännöimään tulevia kisoja yhdessä Espoon kanssa. Vantaa on tapahtumakaupunki, joka tarjoaa hyvät puitteet kansainvälisillekin urheilutapahtumille. Uskomme, että yhteistyössä Espoon kaupungin ja Jääkiekkoliiton kanssa luomme tapahtuman, jossa nuoret kiekkoilijat pääsevät huipputuloksiin ja yleisö viihtyy, Vantaan liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti jatkaa.

Kiinnostus poikien MM-kisoja kohtaan kasvanut - tärkeä tapahtuma kaukalossa pelaaville pelaajille

- Poikien MM-kisojen kiinnostavuus kasvaa koko ajan. Tapahtumaa halutaan kehittää askel askeleelta kohti alle 20-vuotiaiden MM-kisoja, jotka keräävät vuosittain suuren yleisön paikan päälle ja kotikatsomoihin, MM-kisojen pääsihteeriksi nimitetty Petteri Hietanen sanoo.

Kisoissa pelaavalle ikäluokalle alle 18-vuotiaiden MM-kisat on tärkeä tapahtuma uran ja mahdollisten NHL-varausten vuoksi. Valtaosa pelaajista varataan NHL:ään kisoja seuraavana kesänä, minkä vuoksi kisakatsomot kuhisevat NHL:n kykyjenetsijöitä.

Heitä ja muita kisavieraita helpottaa, jos kisahallit sijaitsevat lähellä toisiaan ja hyvien yhteyksien päässä lentoasemalta. Myös pääkaupunkiseudun majoituskapasiteetti riittää mainiosti kisojen virallisten osallistujien ja kisavieraiden tarpeisiin.

- Yhteensä kisoissa pelaa kymmenen joukkuetta. Kummallakin areenalla on tarkoitus pelata yksi alkusarjan lohko ja kaksi puolivälierää. Välierät ja mitalipelit pelataan Espoossa, Hietanen avaa.

Edellisen kerran Suomessa järjestettiin alle 18-vuotiaiden MM-kisat vuonna 2014, tuolloin pelit pelattiin Lappeenrannassa ja Imatralla

Alle 18-vuotiaiden poikien MM-kisojen lisäksi Suomi sai järjestettäväkseen tammikuussa 2025 pelattavat alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisat.

Kisojen pelipäivät ovat 5.-12. tammikuuta, kisoihin osallistuu kahdeksan joukkuetta. Pelipaikkana toimii Vantaan Trio Areena.

- Vantaan Trio Areena on kooltaan ja puitteiltaan sopiva tämän tapahtuman järjestämiseen, Sami Kauhanen kertoo.

Tyttöjen MM-mitaleista pelattiin Suomessa edellisen kerran tammikuussa 2015, jolloin kisat järjestettiin Heinolassa.

Lähde: Jääkiekkoliiton tiedote. Kuva: Pasi Mennander

Lue myös: Jukka Jalonen ottaa kritiikin vastaan – ”Se kuuluu tähän ammattiin”

Lue myös: Mörkö kävi läpi kyyneleet ja kylmät väreet – ytimekäs kommentti paluuspekulaatioista


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 

Pomo vaihtuu Salibandyliitossa

27.05.2024 15:20:05
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset