palkki

Näkemiin, Leijonat - median haukkuma Kanada katkaisi Suomen menestysputken tylyllä tavalla

25.05.2023 - 22:28:00

uutiskuva

Leijonien MM-kotikisat vuosimallia 2023 päättyivät torstaina isoon pettymykseen, kun Kanada lähetti puolivälierässä Suomen laulukuoroon tylyllä ja viisaalla esityksellä. Kanada voitti torstaina puolivälierän tylysti 4-1.

Suomi vei pelillisesti avauserää varsin selvästi, mutta tehottomuus vaivasi ja Kanada pääsi tauolle 1-0-johtoasemassa.

Kanadan avausmaali syntyi ajassa 07.12. Buffalon NHL-mies Jack Quinn lähetti suhteellisen harmittoman laukauksen kohti Suomen maalia ja kiekko meni luvattoman helposti Emil Larmin taakse.

Toisessakin erässä Suomi sai painetta ja paikkoja Kanadan alueelle, mutta Kanada pelasi hyvin viisaasti ja rauhallisesti puolustuspäässä. Loput hoiteli sitten NHL-maalivahti Samuel Montembeault.

Kasperi Kapasella ja Kaapo Kakolla oli toisessa erässä Suomen parhaat paikat, mutta Montembeault hoiteli molemmat tilanteet viileästi.

Kun Suomi ei paikkojaan käyttänyt, niin Kanada iski erän puolivälissä. Vaahteranlehdet pääsivät ylivoimahyökkäykseen, jonka päätteksi New York Rangersin NHL-hyökkääjä Sammy Blais laukoi kiekon upeasti yläkulmaan.

Kolmannen erän alussa syntyi lopullinen ratkaisu. Calgaryn NHL-puolustaja Mackenzie Weegar tarjoili vapaaseen paikkaan Michael Carconelle ja Arizonan mies niittasi kiekon reppuun, vaikka Larmi yritti hypätä vielä kiekon tielle.

Tämän jälkeen Kanada löi luukut kiinni ja Suomi hakkasi päätä seinään. Teemu Hartikainen kavensi vielä 1-3:een, mutta se oli laiha lohtu, sillä NHL-tähti Tyler Toffoli kaunisteli vielä loppulukemat 4-1.

Ennen kisoja Kanadaa vähäteltiin paljon etenkin suomalaisessa mediassa, mutta nämä arviot tuntuivat täysin järjenvastaisilta. Onhan Kanada kuitenkin täynnä NHL-pelaajia. Leijonien "varmaa" maailmanmestaruutta jaksettiin sen sijaan rummuttaa mediassa jo pitkään ennen kisojen alkua, mutta media meni arvioissaan karusti metsään.

Leijonien komea keväällä 2019 alkanut menestysputki katkesi nyt. Leijonat voittivat kultaa 2019, 2021 hopeaa ja 2022 kultaa. Edellisen kerran Suomi putosi puolivälierissä keväällä 2018. Silloin päävalmentajana oli Lauri Marjamäki, jonka kaikki arvokisat menivät penkin alle. Jukka Jalonen on tehnyt Leijonien peräsimessä upeaa työtä, eikä tämä tappio niitä yhtään himmennä.

Teksti: Ville Hirvonen Kuva: Jääkiekkoliitto


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 

Max Verstappen pimahti täysin

21.07.2024 18:00:38
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Max Verstappen on pahassa pulassa

21.07.2024 16:36:12
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset