palkki

HIFK:n "kevään mies" ylisti Pappia ja teki tiukan linjauksen Matti Hagmanin ennätyksestä

2.04.2024 - 15:01:00

uutiskuva

Helsingin IFK yrittää tiistaina SM-liigan pudotuspeleissä historiallista temppua, kun se kohtaa Lahden Pelicansin tarunhohtoisessa Game sevenissä.

Lahden illan panos on varsin yksinkertainen: voittaja välieriin Kärppiä vastaan, hävinnyt kesälomalle.

HIFK:n ja Pelicansin puolivälieräsarjasta osattiin odottaa hyvin tasaista, eikä seitsemäs peli sinällään ole yllätys. Se sen sijaan on, miten näihin lukemiin on päädytty. Pelicans johti sarjaa jo voitoin 3-0, mutta menetti sen jälkeen kolme ottelupalloa.

- Tiukkaa vääntöä tämä koko sarja on ollut ja momemtumit ovat vaihdelleet. Hienoja pelejä pelata, HIFK:n hyökkääjä Joonas Rask sanoi Sport Contentille.

Raskilla on selkeä näkemys siitä, miten HIFK on pystynyt kääntämään sarjan.

- Kyllä se meidän kärsivällisellä puolustuspelaamisella on tullut. Pappi (maalivahti Niko Hovinen) on ollut viimeisenä lukkona maalissa, Rask linjasi.

Seiskapelit ovat jokaisen ammattilaisjääkiekkoilijan unelma tai painajainen. Rask lähestyy asiaa juuri unelman ja mahdollisuuden kautta.

- Hienoa, että saamme tällaisen mahdollisuuden pelata seiskapelin. Nyt meidän pitää vain hakea oikea mindset siihen ja lähteä voittamaan se peli, Rask sanoi.

HIFK ei voittanut runkosarjan aikana Lahdessa kertaakaan, mutta tämän sarjan osalta se ensimmäinen voitto on jo otettu. Nyt tarvittaisiin vielä toinen.

- Kerran ollaan nyt siellä voitettu ja nyt pitää vain tehdä hyvä suunnitelma sinne ja kaikki henkiset ja fyysiset tankit pitää ladata täyteen, Rask suunnitteli.

HIFK on ollut ottelusarjassa jo kolme kertaa niin sanotusti veitsi kurkulla.

- Virheitä nyt varmaan tulee jatkossakin, mutta siinä oli myös se henkinen puoli, miten lähdimme noita pelejä pelaamaan. Ei lähdetty enää vain juoksemaan ja ryntäilemään, vaan pelattiin fiksummin. Oikealta puolelta olemme puolustaneet ja vastustaja ei ole päässyt enää samalla tavalla hyökkäämään vaarallisesti, vaikka niitäkin tietysti välillä tulee, Rask sanoi.

Jos tässä ottelusarjassa pitäisi nimetä yksi käänteen tehnyt pelaaja, niin se olisi HIFK:n 36-vuotias maalivahti Niko Hovinen. Hän tuli kesken sarjan sisään Roope Taposen tilalle ja on ollut itse rauhallisuus.

- Mä olen häntä pumpannut koko kauden ajan ja nyt hän on aallonharjalla. Sitä on hienoa katsoa vierestä, Rask kehui.

Joonas Rask tunnetaan kevään miehenä. Ajatus ei peruste pelkkään mututuntumaan, sillä savonlinnalaislähtöinen hyökkääjä nousi tänä keväänä jo HIFK:n seurahistorian toiseksi tehokkaimmaksi playoffpelaajaksi. Raskin edellä tilastossa on enää vain muuan Matti Hagman.

- Sitä asiaa mietitään vasta sitten kauden jälkeen. Toki yritetään tehdä maaleja ja pisteitä jatkossakin, että saataisiin voittoja. Kaikki varmasti tietää sen, että tässä on yksi paljon tärkeämpi tavoite mielessä kuitenkin, Rask painotti.

Teksti: Ville Hirvonen, Helsinki. Kuva: HIFK

Lue myös: Onnistuuko HIFK ihmeessä? Nähty vain kerran aiemmin Liigassa


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset