palkki

HIFK:n syyskausi oli painajainen, mutta nyt joukkue jyrää hurjassa putkessa - kapteeni kertoi mikä on muuttunut

26.01.2023 - 23:40:00

uutiskuva

HIFK:n syyskausi SM-liigassa oli painajaismainen, mutta nyt joukkue on saanut juonen päästä hyvin kiinni.

HIFK hävisi torstaina KooKoolle voittomaalikilpailun jälkeen 1-2-lukemin, mutta joukkueen pisteputki säilyi silti elossa.

HIFK on napsinut nyt 11 ottelusta putkeen pisteitä ja on samalla tehnyt kovaa nousua sarjataulukossa. HIFK:n peli on parantunut samassa suhteessa tuloksen kanssa, joskaan torstain esitys ei ollut hyvä.

- Kyllä KooKoo pelasi tosi hyvän pelin. Me aloitimme sen ensimmäisen erän hieman varovaisemmin, eikä saatu sellaista samanlaista draivia siihen, mitä meillä on ollut aiemmissa peleissä. Se tuli vasta sitten toiseen ja kolmanteen erään. Halonen pelasi maalilla hemmetin hyvin ja puolustimme hyvin, mutta ei saatu maaleja. Sitten se meni pilkuille, HIFK:n kapteeni Teemu Tallberg summasi torstai-illan Sport Contentille.

HIFK:n helmasynti oli alkukaudesta se, ettei joukkue tehnyt riittävästi maaleja. Torstain esitys oli tässä mielessä vähän toisintoa syksystä, sillä sarakkeeseen saatiin koko iltana vain yksi maali.

- Kyllä meillä on nyt 9-10 viime pelin aikana varmaan ollut se keskiarvo kolme maalia per peli eli se on kyllä parantunut. On tullut pelejä, missä on tehty neljää ja viittä maaliakin, mutta kyllä sen tietää, että tässä sarjassa kaikki joukkueet osaavat puolustaa, eikä tule helppoja paikkoja. On se nyt parempaan päin ja meidän ykkös- ja kakkosketju ovat pelanneet tosi hyvin ja näyttäneet siinä esimerkkiä, Tallberg sanoi.

HIFK:n tuloskunto on kuitenkin nyt sillä tasolla, millä sen voisi olettaa olevankin. Ja sen olisi pitänyt olla jo sitä syyskauden puolella. HIFK:n nousu alkoi vuodenvaihteen jälkeen. Mikä on muuttunut?

- Kyllä me syksyllä ja alkutalvesta teimme paljon asioita ja puhuimme paljon asioista. Mutta emme saaneet sitä konkreettisesti näkymään. Joulukuun puolivälin tienoilla tuli iso muutos. Sen jälkeen aloimme oikeasti uskaltamaan pelata ja pelasimme enemmän yhdessä. Sitä kautta tuli sitten onnistumisia, Tallberg analysoi.

HIFK kävi ennen vuodenvaihdetta perinteisessä Spengler Cupissa. Turnaus tuotti pelkkiä tappioita, mutta HIFK sai turnauksesta ihan jotain muuta ja arvokasta matkaansa.

- Ei sen merkitystä voi väheksyä yhtään. Se oli todella upea reissu. Saimme olla siellä yhdessä. Meillä oli perheet siellä mukana ja toimiston väki. Saimme viettää laatuaikaa yhdessä. Se oli kovatasoinen turnaus ja vaikka me ei pärjätty siellä, niin joukkue hitsaantui hyvin yhteen, Tallberg totesi.

Spengler toi joukkuehenkeä ja onnistumiset ruokkivat onnistumisia. Onko se näin yksinkertaista?

- Se on monen asia summa. Olemme tehneet paljon hommia ja keskustelleet. Sitten ne asiat ovat vaan konkreettisesti loksahtaneet paikoilleen, Tallberg sanoi.

Tappioiden keskellä joukkue voi mennä lukkoon. Joukkuekaverin ja valmentajan naama voi alkaa ärsyttämään. Viestit HIFK:n kopista kertovat kuitenkin, ettei helsinkiläisjoukkueella ole ollut edes synkimmillä hetkillä sitä ongelmaa. Tallberg vahvistaa, että tuntuma on ihan oikea.

- Sehän oli ihmeellistä silloin alkukaudesta. Meillä oli se työnteonkulttuuri, treenaaminen ja meininki kopissa oli hemmetin hyvä. Mutta ei vain tullut tulosta ja peli oli silloin heikohkoa. Se oli omituista, mutta nyt ne on molemmat tulleet käsi kädessä tässä viimeiset 10 peliä. Se on sellainen asia, mitä vaalitaan joka päivä ja tarrataan siihen kiinni, Tallberg vahvisti.

Tulos ohjaa jääkiekossa paljon. Joskus liikaakin. Vanha klisee kertoo, että "onnistumiset ruokkivat lisää onnistumisia".

- Kyllä se tietyllä tapaa niin on. Vaikka tulos ei saisi liikaa ohjaa, niin ihmisiä tässä ollaan ja valitettavasti se välillä ohjaa tekemistä vähän liikaakin. Tulosten taakse pitää kuitenkin aina nähdä. Vaikka nyt on mennyt hyvin, niin parannettavaa löytyy edelleen. Se isokuva pitää muistaa, Tallberg totesi.

Teksti: Ville Hirvonen, Helsingin jäähalli Kuva: Juuso Pellava

Lue myös: Lauri Marjamäeltä kauniita sanoja Marko Anttilasta - "Jo ottelupalaverissa käytiin läpi"


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset