palkki

HIFK on herännyt tähän SM-liigakauteen, Ässät kaatoi Lukon - näin pelattiin SM-liigassa lauantaina

21.01.2023 - 20:20:00

uutiskuva

Jääkiekon SM-liigassa pelattiin lauantaina täysi seitsemän ottelun kierros. HIFK jyrää vakuuttavassa pisteputkessa ja Ässät pääsi yllättämään Rauman Lukon.

Helsingin IFK on SM-liigan kuumin joukkue. HIFK kaatoi lauantaina Kärpät Oulussa 2-1-lukemin.

HIFK on kohonnut kaikkien kuntopuntarien kärkeen ja lauantaina se venytti pisteputkensa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi.

HIFK meni ottelussa nopeasti johtoon, kun vain nelisen minuuttia oli pelattu. Oman piste-ennätyksensä rikkonut Juha Jääskä tarjoili maalin eteen ja kovavireinen Kristian Vesalainen tuikkasi maalin edestä 1-0.

Arttu Hyry nosti Kärpät rinnalle toisessa erässä, mutta päätöserän alussa iski jälleen HIFK. Kärppien puolustus sahattiin nippuun ja Julius Nättinen viimeisteli komeasta kuviosta 2-1-voittomaalin.

Kärpät sai vielä noin kaksi sekuntia ennen loppua huiman mahdollisuuden tasoittaa, mutta Roope Taponen venytti uskomattoman torjunnan ja täydet kolme pinnaa matkasivat Helsinkiin.

HIFK:n hurja pisteputki ei näy vielä merkittävänä parannuksena sarjataulukossa. Stadilaiset ovat vasta sijalla 10. Kärpät on kahdeksantena. Myös oululaiset ovat varmasti hyvin pettyneitä tämänhetkiseen sarjasijoitukseensa.

Ässät yllätti Lukon

Ässät pääsi yllättämään Satakunnan paikallispelissä kärkijoukkue Rauman Lukon ja voitti voittomaalikilpailun jälkeen 2-1.

Ian McCoshen vei Ässät toisessa erässä johtoon, mutta Henri Ikonen toi Lukon rinnalle päästöserässä.

Voittomaalikilpailussa Ässiltä onnistuivat Will Graber ja Eemil Erholtz, ja kun Lukolta onnistui vain Josh Kestner, matkasi ekstrapiste Poriin.

Ässät on voittanut nyt neljä ottelua putkeen ja on noussut seitsemänneksi. Lukko johtaa edelleen sarjaa.

Tappara vei lopulta Hämeen paikallispelin

Hämeen paikallispelissä kohtasivat HPK ja Tappara. HPK taisteli pisteistä urhoollisesti, mutta sai lopulta palkinnoksi vain yhden pisteen, kun Tappara voitti ottelun jatkoajalla 4-3.

Veli-Matti Savinainen teki Tapparalle tehot 1+1 ja Veli-Matti Vittasmäki teki Tapparan voittomaalin jatkoajalla. Osuma syötti juuri Savinainen.

HPK:n hahmo oli kaksi maalia tehnyt Jere Jokinen. Hän vastasi tärkeästä 3-3-tasoitusmaalista päätöserässä.

Tappara on sarjassa kolmantena. HPK nyt sijalla 11.

Liiga-päivän avasi jo kello 16 alkanut ottelu TPS:n ja Sportin välillä. Vielä eilen Sport voitti viime hetkien maalilla, mutta nyt TPS oli parempi tyylipuhtaasti 3-0.

Topias Haapanen, Juhani Jasu sekä Pavol Skalicky vastasivat lauantaina TPS:n maaleista.

TPS:n kolmen tappion putki katkesi ja se on nyt kuudentena. Sportin kolmen voiton putki puolestaan katkesi ja se on sijalla 13.

Pelicansin heikko vire sai jatkoa Kuopiossa. KalPa voitti 5-3. 35-vuotias Kai Kantola oli KalPan hahmo kahdella maalillaan. Myös Miika Roine teki Pelicansille kaksi maalia.

Pelicans on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan vain yhden ja on pudonnut neljänneksi. KalPa on viidentenä.

Kouvolassa KooKoon heikot otteet kotikaukalossa saivat jatkoa. Ilves murjoi sen 4-0. Lester Lancaster syötti Ilveksen maaleista kaksi. Ilves jatkaa sarjassa toisena, KooKoo on sijalla 12.

Lappeenrannassa Mikkelin Jukurit sai orastavan tappioputkensa poikki, kun se kaatoi jumbojoukkue SaiPan 2-1 Patrik Puistolan ja Niko Huuhtasen maaleilla. Jukurit on nyt sijalla yhdeksän, SaiPa edelleen viimeisenä.

SM-liigan tulokset lauantaina 21.1:
TPS-Sport 3-0
HPK-Tappara 3-4 ja.
KalPa-Pelicans 5-3
KooKoo-Ilves 0-4
Kärpät-HIFK 1-2
Lukko-Ässät 1-2 vl.
SaiPa-Jukurit 1-2

Teksti: Ville Hirvonen


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset