palkki

HIFK:n Antti Törmäsen jatkosopimus varmistui jo elokuussa

2.12.2016 - 21:30:46

uutiskuva

Helsingin IFK:lla kulkee hyvin tällä hetkellä jääkiekon SM-liigassa. Perjantaina kaatui Oulun Kärpät Helsingissä 2-1-lukemin.

Voitto oli HIFK:lle jo kolmas perättäinen. Kyseessä on helsinkiläisten kauden pisin kolmen pisteen voittoputki.

- Ihan hyvää vaihtelua. Ei niitä liikaa ole tullut. Siinä mielessä ollaan iloisia, HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen sanoi ottelun jälkeen.

HIFK aloitti ottelun vahvasti oli niskan päällä ensimmäiset kaksi erää. Kolmannessa erässä Kärpät nosti tasoaan ja tuli peliin mukaan. Pisteisiin asti oululaisten kiri ei kuitenkaan riittänyt.

- Kyllä se tiukka peli oli. Kaikkemme saatiin tehdä. Tasaiset ensimmäiset kaksi erää. Kolmannessa erässä tuli sitten kova paine, kun he saivat maalin. Toinen erä varsinkin oli hyvä meiltä siihen rankkariin saakka, mutta sitten se vähän heikkeni ja Kärpillä oli ote siinä. Tietenkin ylivoimalla olisi ollut paikka ratkaista, niin ei olisi tullut noin jännää loppua. Hyvä määrä yleisöä sai toisaalta nyt nähdä jännää peliä loppuun asti, Törmänen sanoi.

HIFK:n peli kulkee juuri nyt. Voitot ovat vaikean syksyn jälkeen arvokkaita etenkin henkisesti.

- Jokainen voitto on tärkeä. Nähdään se, että kun ottaa kolme pistettä, niin tässä sarjassa nousee nopeasti. Sitä kannattaa tehdä jatkossakin, Törmänen linjasi.

Mikä HIFK:n pelissä on sitten muuttunut, että tappiot ovat kääntyneet voitoiksi?

- Vähän ollaan avattu peliä paremmin. Vähän ollaan oltu hyökkäyspäässä kiekossa parempia. Sama määrä me ollaan puolustettu, mutta hyökkäyspelissä on mennyt jätkiä maalin eteen. Siinä nyt ensi alkuun, Törmänen taustoitti.

HIFK julkisti eilen torstaina Törmäsen kanssa tehdyn ensi kauden kattavan jatkosopimuksen. Törmäsestä tulee samalla HIFK-historian pisimpään yhtäjaksoisesti helsinkiläisseuraa luotsannut valmentaja.

- Se on ollut jo tuolta pidemmältä aikaväliltä. Kesällä jo siitä puhuttiin ja asia lyötiin lukkoon jo elokuussa ennen sarjan alkua. Nyt se tuli sitten vasta julki. Semmoinen tohina, Törmänen sanoi sopimuksestaan Sport Contentille.

Törmäsen ei ole siis tarvinnut pelätä potkujen puolesta, vaikka alkukausi olikin heikko.

- Ei sillä ole mitään väliä. Tässä leikitään toisten rahoilla. Ainahan omistajat saa tehdä, mitä ne haluaa. Sinäkin saat päättää, mitä karkkia sä ostat kaupasta. Näinhän se on, Törmänen hymyili.

HIFK on tehnyt tällä kaudella hämmentävän vähän maaleja. Viime kaudella HIFK pelasi juuri hyökkäyssuuntaan tyrmäävästi, mutta tällä kaudella maaleja ei ole tullut samaan tahtiin.

- Niin se on vielä joo. Pitäisi saada sellainen yksi ketsuppipullo, niin uskon, että siitä se aukeisi, Törmänen pohti.

Ville Hirvonen, Helsingin jäähalli


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva