palkki

Unohtumaton ohitus Ferrarilla - nuori suomalainen yllätti entisen F1-kuskin

30.10.2022 - 15:38:00

uutiskuva

Tamperelainen Luka Nurmi, 18, juhli lauantaina Imolan Formula-1 radalla Italiassa uransa toista Ferrari Challenge EM-sarjan pronssimitalia. Sunnuntain hän paketoi kaksivuotisen projektin MM-finaalien neljänteen sijaan.

Vuosi sitten Italian Mugellon radalla Nurmi starttasi kilpailuun paalupaikalta ja piti sijoituksensa lähdöstä maaliin. Täsmälleen samanlaisen suorituksen teki nyt ranskalainen Thomas Neubauer, joka johti 30 minuutin mittaista kilpailua sen lähdöstä maalilipulle saakka.

Nurmi onnistui tekemään yhden näyttävän ohituksen entisestä F1-kuljettaja Adrian Sutilista ja hän nousi sen myötä viidenneltä sijalta neljänneksi.

Vaikka mitalisijoitus jäi tällä kertaa vain 2,5 sekunnin päähän, Nurmi oli erittäin tyytyväinen kahden vuoden aikana saavuttamaansa kahteen EM-pronssiin ja yhteen MM-kultaan.

- Kanssakilpailijat kolaroivat ensimmäisessä mutkassa ja sen myötä ajettiin kilpailun ensimmäinen osio turva-auton perässä. Kun kilpailu jatkui niin päätin kokeilla yllättää edelläni ajaneen Adrian Sutilin, joka painostukseni alla teki jarrutuksessa virheen ja pääsin radan ensimmäisessä mutkassa sisäkautta livahtamaan ohitse. Kuitenkin aika loppui kesken enkä siten saanut kärkikolmikkoa enää kiinni. Silti neljäs sija oli hyvä päätös pitkälle ja myös erittäin haastavalle kilpailukaudelle, Nurmi kertoo tiedotteessaan.

- Kun kaksi vuotta sitten tämä Ferrari Challenge EM-ratasarjan projekti käynnistyi niin teimme kaksivuotisen suunnitelman EM-mitalin ja MM-tittelin saavuttamiseksi. Ne tavoitteet saavutettiin jo vuosi sitten ja sen myötä nyt hyvästellään tämä kilpasarja ja katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Se on kuitenkin varmaa, että vuonna 2023 minulla on edessäni niin ylioppilaskirjoitukset kuin pakollinen varusmiespalvelus. Nämä kaksi asiaa asettavat raamit tulevan vuoden suunnitelmille, Nurmi jatkaa.

Ferrari Challenge-ratasarjan uudeksi maailmanmestariksi ajoi ranskalainen Thomas Neubauer, joka voitti kuluneella kaudella myös GT World Challenge Endurance EM-sarjan mestaruuden.

Nurmen haaveena on nousta kilpailemaan GT3-autojen kilpasarjaan, jossa kuluneella kilpailukaudella espoolainen Konsta Lappalainen saavutti pronssimitalit niin GT World Challenge EM- kuin kovatasoisessa ADAC GT Masters-ratasarjassakin.

Lähde: Tiedote. Kuva: Jani Kekoni

Lue myös: Potkut saaneesta F1-kuskista mielenkiintoisia paljastuksia - ne tulevat Mercedeksen tallipomolta

Lue myös: Max Verstappenin mitta täyttyi - laittoi Sky Sportsin boikottiin!


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 


uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 

Teppo "Eetu" Rastio on kuollut

29.05.2023 16:20:32
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 


uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset