palkki

Nuori suomalainen Ferrari-kuski loisti Hockenheimissa: ”Taistelemme vähintään hopeasta”

24.07.2022 - 22:59:00

uutiskuva

Luka Nurmi on saavuttanut Ferrari Challenge EM-sarjassa kaksi palkintokorokesijoitusta Saksan Hockenheimista. Suomalaiskuljettaja on samalla vahvasti kiinni EM-mitalissa.

Tamperelainen Nurmi, 18, ajoi nousujohteisesti sujuneen kilpailukautensa parhaimman viikonlopun. Ison pistepotin turvin hän on tukevasti EM-sarjan mitalitaistelussa, kun ajamatta on vielä kuusi osakilpailua.

Kahden 30 minuutin mittaisen kilpailun aika-ajoissa tanskalaisen Formula Racingin suomalaiskuljettaja jäi niukasti kakkosruutuun ja vaikka hän kummassakin kilpailulähdössä pystyi haastamaan ylivoimaisessa sarjajohdossa ajavan ranskalaisen Doriane Pinin, koitui Nurmen kohtaloksi niin renkaiden nopea kuluminen kuin tuomariston varoitukset ratarajojen rikkomisista.

Silti lauantain kakkos- ja sunnuntain kolmossija turvin Nurmi sai kutistettua sarjatilanteen hopeasijalla olevan belgialaisen John Wartiquen etumatkaa. Näin syksyn kolmessa osakilpailuviikonlopussa tullaan näkemään huikea jännitysnäytelmä mitalisijoitusten suhteen.

- Lauantain aika-ajoissa jäin 0,199 ja sunnuntain vastaavassa 0,037 sekuntia paalupaikasta. Vaikka lauantaina lähdössä sain unelmastartin ja pääsin muutamaksi mutkaksi kärkeen niin silti Doriane Pin vaan löysi tiensä minusta ohitse. Kuitenkin kaikkeni yritin hänet haastaa ja se sitten lopulta kostautui niin renkaiden pidon loppumisena kuin tuomariston antamilla varoituksilla radan valkoisten viivojen ylitysten suhteen, sitkeässä kesäflunssassa kilpaillut Nurmi kertoo.

- Erityisen tyytyväinen olen lähtöihini ja siihen, että nyt tiimimme nousi ajamaan kilpailujen voitoista. Kesän aikana olen ylläpitänyt ajotuntumaa kyydittämällä vauhtia janoavia asiakkaita Alastaro Circuitilla. Sieltä saatujen kokemusten myötä nyt saimme autoni säätöjä paremmin sopimaan ajotyylilleni. Nousujohteinen vauhti tarkoittaa sitä, että jäljellä olevissa kuudessa osakilpailussa tulemme tiukasti ajamaan vähintään sarjan hopeamitalista. Lisäksi minulla on lokakuun viimeisenä viikonloppuna Italian Imolassa MM-titteli puolustettavana, joten äärimmäisen tyytyväinen olen siihen, että nyt alkukauden pettymysten jälkeen nyt pystymme jälleen haastamaan sarjan kärkikuljettajat, Nurmi jatkaa.

Sarja jatkuu syyskuun kolmantena viikonloppuna Englannin Silverstonen perinteikkäällä radalla.

Lähde: Tiedote. Kuva: Formula Racing

Lue myös: Niclas Grönholm juhli mestaruutta hämmästyttävällä tavalla: ”Melko harvinaista tässä lajissa”


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva