palkki

Kimi Tani: kartinglupaus siirtyy italialaiseen ammattilaistalliin

1.02.2021 - 14:22:00

uutiskuva

Riihimäkeläinen Kimi Tani ottaa seuraavan askeleen kartingurallaan siirtyessään kansainväliseen OKJ-luokkaan BirelART-kartingtiimin kuljettajana. Kauden 2021 pääpaino tulee olemaan EM- ja WSK -sarjoissa sekä MM-kilpailussa. Myös SM-sarja kuuluu nuorukaisen ohjelmaan.

BirelART syntyi vuonna 2014 kun pitkän linjan ja yksi menestyneimmistä kartingin runkovalmistajista, Birel, sekä moottoriurheilumanageri Nicolas Todtin ART-kartingtiimi yhdistyivät. Vaikka taustalla on nyt täysammattimainen kartingtiimi, on Kimin jalat tukevasti maanpinnalla.

- Olen todella iloinen, että pääsimme BirelART:in kanssa sopimukseen. OKJ-luokka on uusi minulle ja taso on todella kova, joten on hyvä päästä opettelemaan uuden luokan asiat ammattilaisten kanssa. Minulla on paljon opittavaa ja on hyvä, että myös tiimi antaa siihen rauhan, sanoo Kimi.

Kimi ajoi viime vuoden viimeisessä kansainvälisessä kilpailussa Mini60-luokassa hienosti toiseksi, mikä herätti kiinnostuksen monessa kansainvälisessä tiimissä.

- Huomasimme Kimin nopeuden ja kylmäpäiset otteet viime vuoden lopulla ja aloimme seuraamaan häntä tarkemmin. Trofeo Andrea Margutin toinen sija vakuutti meidät lopullisesti ja otimme tavoitteeksemme saada hänet tiimiimme, kertoo BirelART:in tiimipäällikkö Ronni Sala.

OKJ-luokka on ensimmäinen FIA:n alainen kansainvälinen karting-luokka, jossa ajetaan EM- ja MM-mitaleista. Kimin kalenterissa on tällä hetkellä noin 10 kansainvälistä kilpailua SM-sarjan lisäksi, mikä tarkoittaa paljon matkapäiviä.

- Saimme aika monta tarjousta viime kauden jälkeen, joita puntaroimme perheen kesken. Kimi on vielä nuori poika, joka vasta opettelee kansainvälisen kartingin asioita. BirelART:n kanssa löysimme yhteisen sävelen nopeasti. Vaikka he näkevät Kimissä potentiaalia, kaikki tehdään kuitenkin pojan ehdoilla ilman, että asetellaan liian suuria paineita nuorille hartioille, kertoo Kimin isä.

Ensimmäiset testit Kimi pääsi ajamaan tammikuun lopulla heti sopimuksen allekirjoituksen jälkeen. Vauhti oli lupaavaa ja yhteistyö tiimin kanssa pelasi hyvin. Kauden ensimmäinen kilpailu on tarkoitus ajaa italiassa helmikuun lopulla, mutta korona edelleen vaikuttaa asiaan ja riippuen koronatilanteesta, muutoksia kalenteriin voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

- Korona muutti jo viime vuonna koko kilpailukalenterin täysin, joten siinä mielessä tilanne ei ole uusi. Ja silloin kun ei ole kypärä päässä, niin päntätään koulukirjoja, Kimi puntaroi kauden alkua.

Lähde: Kimi Tanin tiedote


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset