palkki

11-vuotias suomalaislupaus taisteli kakkoseksi kansainvälisessä karting-kisassa

16.11.2020 - 13:06:00

uutiskuva

11-vuotias Kimi Tani nousi kovan taistelun jälkeen toiseksi, häviten voittajalle ainoastaan 0.063s. Perinteikäs ja arvostettu Trofeo Andrea Margutti

-kilpailu päätti Kimin kilpailukauden, jota korona runteli isolla kädellä. Riihimäkeläisen Kimin oli tarkoitus ajaa paljon testiä ja kilpailuja Italiassa koko kevään, mutta koronan takia kaikki kilpailut siirrettiin ja kausi alkoikin kunnolla vasta heinäkuussa.

Trofeo Andrea Margutti-kilpailu ajettiin Milanon alapuolella, Paviassa sijaitsevalla 7 laghi -radalla, jossa testit alkoivat torstaina. Kimin luokassa oli kaikkiaan 61 kuljettajaa.

- Torstain harjoitukset sujuivat hyvin ja kellotin päivän nopeimman ajan. Rata oli liukas, mikä sopi meikäläiselle hyvin. Myös perjantaina harjoitukset menivät hyvin, mutta iltapäivän aika-ajo oli aikamoista sekoilua. Kaiken kiireen keskellä emme ehtineet sopia tiimin ja mekaanikon kanssa taktiikkaa, enkä onnistunut hyödyntämään kilpakumppanien imua radalla, joten tuloksena oli oman ryhmän 5. Ja koko luokan 14., Kimi kertoo.

Lauantaina oli vuorossa kolme alkuerää, joihin Kimi starttasi neljännestä rivistä. Vauhdillisesti päivä oli hyvä, joskin epäonnen sävyttämä.

- Ensimmäinen alkuerä meni suunnitellun mukaisesti. Starttasin kahdeksannesta ruudusta ja nousin sen minkä ehdin ja ajoin toisena maaliin. Toisessa alkuerässä tuli keskeytys kun kilpakumppani ajoi meikäläisen takakulmaan. Kolmannessa alkuerässä olin neljäs.

Yhden keskeytyksen myötä Kimin lähtöpaikka sunnuntain esifinaaliin oli 21. ruutu, mutta puhtaalla ajolla mahdollisuudet finaalin kärkisijoihin olivat hyvät.

- Esifinaali onnistui suunnitelmien mukaisesti. Sain puhtaan lähdön, jonka jälkeen nousin niin monta sijaa kuin kuin vaan ehdin ja olin maalissa yhdeksäs, mikä oli myös finaalin lähtöruutu. Tiesimme, että jos finaalin lähtö vain onnistuu, oli mahdollisuudet vaikka voittoon. No, se voitto jäi sitten lopulta parin sentin päähän. Nousin yhdeksännestä ruudusta toiseksi ja hävisin voiton vain 0.063 sekuntia.

Viikonloppu oli kuitenkin onnistunut ja yhden keskeytyksen jälkeen nousu hopealle tuntui lähes voitolta. Katseet ovat jo käännetty kauteen 2021 ja silloin on tarkoitus jatkaa siitä, mihin korona asiat keskeytti tänä keväänä, eli testaamiseen ja kilpailemiseen Italiassa. Kimi nousee OKJ-luokkaan, jossa ajetaan EM-sarja sekä MM-kilpailut.

- Kyllä olen ihan tyytyväinen tulokseen. Vauhti oli hyvää koko viikonlopun ajan. Haluan kiittää hyvästä kaudesta mekaanikkoja, Kristian Lainetta ja Leo Lähdettä. Ja erityiskiitos kaikesta tuesta sukulaisille Kotkaan ja Haminaan!, päättää Kimi Tani.

Lähde: Tiedote
Kuva: Ilari Tani


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 

Jari-Matti Latvalalle iso pettymys

15.06.2024 19:11:28
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Oliver Kapanen teki NHL-sopimuksen

15.06.2024 18:10:00

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset