palkki

Suomalaiskuski johdossa EM-rallin päätöspäivään – ”Aina voisi johtaa enemmän”

14.04.2024 - 9:50:00

uutiskuva

Mikko Heikkilä johtaa Unkarin EM-rallia. EM-rallikauden avaavan osakilpailun viimeiseen ajopäivään lähdetään Toyota-kuljettajan komennossa 2,3 sekunnin erolla takana tuleviin.

Nurmijärveläinen kilpa-autoilija Mikko Heikkilä kartanlukijansa Kristian Temosen kanssa ovat rallin Euroopanmestaruussarja ERC:n kauden avausosakilpailun johdossa kahden ajopäivän jälkeen. Italialaisen Step Five Motorsport -tallin Toyota GR Yaris Rally2 -autoa kuljettavan Heikkilän johtomarginaali on 2,3 sekuntia.

Kolmepäiväinen kilpailu käynnistyi perjantai-illan yleisöerikoiskokeella, jolla Heikkilä oli varovaisesti 16. Lauantain ensimmäiseen varsinaiseen kilpailupäivään Heikkilä lähti kohentamaan asemiaan, ja Michelin-kuljettaja nosti itsensä nopeasti kärkikamppailuun, ja lopulta yötauolle tultaessa johtopaikalle.

- Päivän toinen lenkki meni ajollisesti todella hyvin, yksi parhaimpia lenkkejä mitä olen ajanut. Erityisesti päivän kaksi viimeistä pätkää tulivat ajon puolesta hyvin. Hävittiin kuitenkin aikaa toisella lenkillä pop-off -venttiili aukeiltua.

- Aamun lenkillä puolestaan oli pientä hässäkkää päivän pisimmällä erikoiskokeella, kun mutainen mutka heitti mudat tuulilasille ja pissapoika ei toiminut. Siinä meni kuutisen sekuntia, ja yhteensä annettiin tänään parikymmentä sekuntia ilmaiseksi pois. Toisaalta, näistäkin huolimatta johdetaan rallia eli tilanne on kannaltamme hyvä, mutta aina voisi johtaa enemmän, Heikkilä kertasi.

ERC-sarjassa toiseen varsinaiseen ajopäivään lähdetään käänteisessä lähtöjärjestyksessä, mikä tarkoittaa Heikkilän lähtevän Unkarin vaativille ja röykkyisille sorateille järjestyksessä viidentenätoista. Myös Toyotan Rally2-auto toimii haastavilla mutta nopeilla sorateillä hyvin.

- Toyota sopii tänne todella hyvin. Tiedossa oli, että reitillä on paikoitellen liki kuplavolkkarin kokoista patikkoa, johon ei tarvitse paljoa nostella. Huomenna jatketaan samalla mallilla kaasu pohjassa, Heikkilä kertoo.

V-Hid Rally Hungary huipentuu sunnuntaina 14.4. kuudella erikoiskokeella ja reilulla 88 erikoiskoekilometrillä.

Yleiskilpailun tilanne EK7/13:
1. Mikko Heikkilä 59:41,0 Toyota GR Yaris Rally2 FIN
2. Martins Sesks +2,3 Toyota GR Yaris Rally2 LVA
3. Simone Tempestini +6,3 Skoda Fabia RS Rally2 ROM
4. Hayden Paddon +12,0 Hyundai i20 N Rally2 NZL
5. Miko Marczyk +21,7 Skoda Fabia RS Rally2 POL

Lähde: Mikko Heikkilän tiedote
Kuva: Toyota Gazoo Racing

Lue myös: Kalle Rovanperän tallikaveri tuskissaan - "En ole tyytyväinen"

Lue myös: Hyundai kunnioittaa traagisesti kuolleen Craig Breenin muistoa seuraavassa MM-rallissa


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset