palkki

Esapekka Lappi näkee Kuopion SM-rallin hyvänä mahdollisuutena – ”Kyllä siellä kovaa tullaan ajamaan”

1.02.2023 - 11:10:00

uutiskuva

Rallin suomenmestaruussarja jatkuu tulevana lauantaina 4.2. Järvi-Suomen pääkaipungissa, Kuopiossa. Vuorossa on kauden toinen osakilpailu, IsoValkeinen SM-Ralli, jossa on tarjolla todellinen rallifanin unelmakattaus.

Kuopiossa nähdään ensimmäistä kertaa Rally1-luokan hybridiauto kansallisessa kilpailussa ja heti peräti kaksin kappalein. Kansainvälistä väriä kisasta ei puutu, sillä rallissa nähdään peräti 14 eri maan kuljettajaa tai kartanlukijaa.

Rallifanit saattoivat hieraista silmiään parikin kertaa, kun lopullinen Kuopion SM-rallin osallistujalista julkaistiin. Kansainvälisen autoliitto FIA:n asettamien tiukentuneiden testausrajoitusten myötä Hyundain MM-rallitiimi ilmoitti Esapekka Lapin ja Toyota puolestaan Takamoto Katsutan tulevan lauantain SM-ralliin.

Vaikka tiimit tulevatkin Kuopioon testaamaan Ruotsin MM-rallia varten, ei kisaa lasketa testipäiväksi, kun kyseessä on virallinen ralli.

Hyundaille täksi kaudeksi siirtynyt Lappi pitää päätöstä lähteä Kuopion SM-ralliin pelkästään hyvänä.

- Joulukuussa testattiin jo Jämsässä ja nyt vielä pari päivää. Testialue on kuitenkin niin rajattu ja pätkät ovat lyhyitä, että eivät ne enää yllätyksiä tarjoa. Kun edessä on oikeasti tuntemattomia teitä ja mutkia ja näkee sen miten auto reagoi niihin, on se huomattavasti paljon kehittävämpää kuin saman tien hinkkaaminen. Se auttaa myös ymmärtämään autoa paremmin.

Jokapäiväistä herkkua hybridiautojen näkemisestä kansallisissa kisoissa tuskin kuitenkaan tulee jatkossakaan, joten kyseessä on todella ainutlaatuinen tilaisuus.

- Toivotaan että meidän ja Takamoton osallistuminen Rally1-autoilla saisi myös yleisön liikkeelle. Lähdetään ensimmäisinä reitille, joten kupletin juoni selviää heti.

- Kyllä siellä kovaa tullaan ajamaan. Toivotaan, että keli suosii ja koko perheen kesken on mukava lähteä katsomaan. Sähköllä me ei tulla siellä ajamaan, Lappi naureskelee.

Kauden avauksessa ennen penkkaan ajautumista SM1-luokan voitossa pitkään kiinni ollut Jari Huttunen on mukana myös Kuopiossa. Vaikka kiuruvetisen tavoitteet ovatkin enemmän MM-sarjan puolella, olisi Kuopiossa hyvä saada kunnon tulos alle ennen Ruotsin MM-rallia.

- SM-sarjassa on todella kovia kilpailijoita ja laadukkaita kisoja. Viikonlopuksi lupailee pakkaskelejä, joten kunnon talviralli on taas tulossa. Rovaniemen vauhti tuntui hyvälle, joten muuta tavoitetta ei voi olla kuin kärkipaikka lauantai-iltana, Huttunen kertoo Facebook-sivullaan.

Luokan johdossa Savon sydämeen saapuu Teemu Asunmaa, joka taisteli konkari Juha Salon kanssa voitosta aina viimeisille metreille saakka. Reilun sekunnin päähän Asunmaasta jäänyt Salo sai Rovaniemellä hienon onnistumisen mutta nälkää riittää varmasti Kuopioonkin.

Tämänhetkisten tietojen mukaan Kuopiossa tullaan näkemään myös Skodan uuden Fabia RS Rally2 -auton Suomen debyytti. Eero Räikkösen luotsaama Printsport ilmoitti viikonloppuna, että Ruotsin MM-ralliin valmistautuva Saudi-Arabian Rakan Al-Rashed nähtäisiin huippuodotetun auton ohjaksissa. Myös Toni Gardemeisterin kipparoima TGS Worldwide on saamassa auton viivalle jo Kuopion SM-ralliin. Kyseistä yksilöä tulee käskyttämään sarjakärki Asunmaa.

Ison mielenkiinnon tarjoaa myös numerolla 11 starttaava kilpailupari Heikki Kovalainen - Janni Hussi. Kovalainen ajoi vielä Rovaniemellä Jari-Matti Latvalan vierestä tutun Miikka Anttilan kanssa, mutta loppukauden kilpailuissa vierellä istuu siis radiojuontajanakin kunnostautunut Hussi.

IsoValkeinen SM-Rallissa ajetaan tulevana lauantaina 4.2. yhteensä kahdeksan erikoiskoetta, joille mittaa kertyy vajaat 95 kilometriä.

Lähde: Ralli SM:n tiedote

Lue myös: Vasta 17-vuotias NASCAR-kuski kuoli traagisessa kolarissa

Lue myös: Lappu lattiaan - kymmenkertainen Suomen mestari: ”Hieno ralli tulossa”


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
Livetulokset