Hurja taso kesäkauden avauksessa - ”Kovatasoisin SM-ralli, jonka olen urallani ajanut”

14.05.2022 - 18:23:00


GRX-tiimin Skodalla kilpailevat Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen sijoittuivat ralli SM-sarjan kesäkauden avanneessa SM Mad-Croc Länsirannikon Rallissa toiseksi. Kakkossijan myötä kaksikko jatkaa SM1-luokan pistejohdossa.

Reitillä ensimmäisenä ajanut Lindholm putsasi ajouraa muille ja kärsi irtosorasta. Aura-auton roolin taakse Lindholm ei kuitenkaan halua mennä. Hän haluaa painottaa, että kanssakilpailijat ajoivat Turussa todella hyvän ja kovatasoisen kilpailun.

- Kyllä tämä oli kovatasoisin SM-ralli, jonka olen ajajaurallani ajanut. Lähtöpaikkani oli mikä oli ja olen siihen itse syypää, mutta tässä kisassa taso oli hurja. Jo perjantain asfalttierikoiskokeet näyttivät, mitä tuleman pitää. Vertailimme tiimimme kuljettajien kesken datatietoja ja erot tulivat pienistä virheistä.

- Meiltä hyvä taistelu. Ennen viimeistä erikoiskoetta olisin ollut tyytyväinen kolmanteen sijaan, mutta nousimme toiseksi. Mielestäni viimeinen EK oli todella haastava ajaa. Pito vaihteli koko ajan ja virhe oli helppo tehdä. Kakkossija oli meiltä hieno torjuntavoitto. Saimme viimeiseltä pätkältä kolme tärkeää SM-pistettä lisää. SM-johtomme säilyi, ja se on hyvä asia, Lindholm jatkaa.

Rallin voitto jäi Lindholmilta 5.9 sekunnin päähän.

- Perjantaina tein virheen, kun lähdin asfaltille uusilla renkailla. Jäin kärjestä kaksi sekuntia, mutta rahkeissa olisi ollut parempaakin. Mutta tämä ralli osoitti, että jokainen kivi jokaisen kymmenyksen eteen pitää kääntää ja valinnat pitää osua nappiin. Tässä sarjassa et saa helpolla mitään. Missään et voi antaa toisille tasoitusta.

- SM-sarjan suhteen kaikki on vielä auki. Saamme olla onnellisia siitä, että meillä on rallisarja, jonka taso on näinkin kova. Siitä hyötyvät kaikki. SM-pistejohtomme säilyi, ja se merkitsee sitä, että lähdemme avaamaan tietä myös sarjan seuraavassa osakilpailussa, Lindholm muistutti.

Ralli SM-sarja jatkuu 17.-18. kesäkuuta Pohjanmaa-rallilla Seinäjoella.

Lähde: Tiedote. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix

Lue myös: Trilleri rallin SM-kesäkauden avauksessa - Teemu Asunmaa sinetöi voiton ek-pohjilla


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport

 

 

 

 

 


 

 

 

NBA:n mestari vaihtuu

16.05.2022 4:05:14