Max Verstappen avaa isänsä rajua kohtelua - "Löi minua kypärään täydellä voimalla"

6.01.2022 - 13:46:00


Max Verstappen juhli F1-kauden päätteeksi uransa ensimmäistä maailmanmestaruutta. Hänen isänsä Jos Verstappen on koulinut hänestä F1-kuskia jo lapsesta lähtien.

Jos Verstappenin F1-ura jäi sangen vaatimattomaksi. Hän ajoi F1:ssä yhteensä kahdeksan kautta saavuttamatta kuitenkaan suurta menestystä.

Hänen paras kautensa osui heti ensimmäiseen vuoteen, kun hän toimi Benettonilla Michael Schumacherin tallikaverina. Tuolloin hän ajoi kahdesti palkintopallille, jotka jäivät myös hänen uransa ainoiksi.

Sen jälkeen hän ajoi lähinnä pienemmissä talleissa ja tuloksena oli enemmän keskeytyksiä kuin ruutulipulle selviytymisiä. Pojastaan hän päätti, että polvi paranee.

Max Verstappen myöntää, että hänen isänsä on puskenut häntä urallaan kovaa. Jos ei ole hätkähtänyt koviakaan otteita kouliessaan pojastaan maailmanmestaria.

- Ei se niin mennyt, että isäni olisi aina halunnut minun voittavan. Kakkospaikkakin oli ihan OK hänelle, jos annoin kaikkeni. Heti kun hän näki, etten antanut 100 prosenttia, hän tuli todella vihaiseksi, poika-Verstappen aloittaa Auto Bildin haastattelussa.

- Tarkoitan todella vihaiseksi. Hän sijoitti rahaa, että pääsisin Formula ykkösiin. Hän naulasi sen minuun, ja siksi hän odottaa minun antavan kaikkeni, Verstappen jatkaa.

Verstappen kertoo kuinka tarinan kuinka isällä kerran läikkyi pahasti yli, kun ei ollut poikansa suorituksiin tyytyväinen.

- Kerran minusta ei vain tuntunut siltä. Isäni huomasi sen ja löi minua kypärään täydellä voimalla. Kaikki varikolla olleet huomasivat sen. Hän vain sanoi, että jos jatkan ajamista tuolla tavalla, pakkaamme tavarat ja menemme kotiin. Heräsin, otin paluupaikan, voitin kaikki kuusi erää, välierän ja finaalin. Edelleenkin hän välillä vitsailee, että pitäisikö hänen löydä minua kypärään, jotta voisin mennä kovempaa.

Lue myös: F1-asiantuntija lyttää George Russellin palkkaamisen Mercedekselle – ”Jos minulla olisi vapaus valita…”

Lue myös: Dakarin rallissa räjähti pommi - Ranskan poliisi tutkii terroritekona


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport

 

 

 

 

 


 

 

 

NBA:n mestari vaihtuu

16.05.2022 4:05:14