Järkyttäviä paljastuksia F1-sarjan julmasta todellisuudesta: ”Pumpataan täyteen kipulääkettä - toiset turvautuvat alkoholiin”

26.12.2021 - 11:00:00


F1-sarja on paisunut kisaviikonvaihteiden osalta kuin pullataikina. Ensi vuonna on tarkoitus ajaa 23 GP:tä ja sitä seuraavana kenties vielä kaksi lisää. Tilanne alkaa käydä kestämättömäksi ainakin sen todellisen haalariosaston, eli pitkää päivää kovassa paineessa painavien mekaanikkojen osalta.

Tiimien mekaanikot vietiin jo tällä kaudella äärirajoille ja niiden ylikin. Motorsport-Total -sivustolla kuninkuusluokan karusta ja julmasta arjesta nimettömänä avautunut mekaanikko kertoo, että 23 GP:n kausi on heille ehdoton maksimi.

Moni mekaanikko on jo nyt palanut uupumuksesta loppuun ja heidän perheensä ovat hajonneet.

Kaiken kukkuraksi muutamat, ylellisesti matkustavat, ylellisesti majoittuvat ja muutenkin ylellistä elämää GP-viikonvaihteiden aikana viettävät F1-pomot ovat vielä kehdanneet sanoa ylimielisesti mekaanikoille, että tuossa on ovi, jos homma ei kiinnosta - tulijoita kyllä riittää.

Motorsport-Totalilla totuudet tiskiin lyönyt mekaanikko korostaa, että heidän työstään glamour on todellakin kaukana. Työ on äärimmilleen vietynä karmeaa ja painajaismaista, mikä heijastuu vielä kotioloissakin. Tässä yksi esimerkki siitä:

- Et ole vain henkisesti väsynyt, olet myös fyysisesti uupunut. Kauden edetessä sattuu myös paljon loukkaantumisia. Tiimeillä on lääkärit ja fysiot huolehtimassa sinusta. Helpoin tapa on kuitenkin pumpata itsesi täyteen kipulääkettä, jotta pystyt jatkamaan töitä. Normaalit lääkärit eivät antaisi miljoonankaan vuoden kuluttua sitä, mitä me nyt saamme!

- Ne, jotka eivät halua jatkaa kipulääkitystä, turvautuvat alkoholiin. Sekään ei ole hyvä asia, mekaanikko jatkaa.

Hän toteaa, että kaikki tämä halutaan lakaista maton alle ja pitää tietenkin visusti salassa.

- Uskon, että tiimien johto ja Formula 1-pomot tietävät, mitä on meneillään. Mutta en usko, että he todella ymmärtävät. Jos Formula 1 tee mitään ja reagoi siihen, miltä monista mekaanikoista tuntuu, niin silloin vaihtuvuudesta tulee suuri. Ja se satuttaa tiimejä eniten, mekaanikko alleviivaa heidän ammattikuntansa merkitystä.

Lue myös: Max Verstappen kertoi mielipiteensä F1-sarjan kenties vihatuimmasta miehestä


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport

 

 

 

 

 


 

 

 

NBA:n mestari vaihtuu

16.05.2022 4:05:14