Nyt jysähti hurja huhu F1:n toisesta ”rakettimoottorista"!

30.11.2021 - 10:04:00


Mercedeksen Lewis Hamilton ottaa ensi viikonvaihteessa ajettavassa Saudi-Arabian kisassa käyttöönsä taas sen kohutun ”rakettimoottorin”, jolla hän loksautti leukoja Brasilian GP:ssä. Hurjimmat huhut väittävät, että Red Bull saattaa ruuvata vastaavan moottorin Max Verstappenin autoon.

Verstappen johtaa sarjaa kahdeksan pisteen erolla Hamiltoniin, kun kaudesta on ajamatta kaksi osakilpailua. Kilpavarustelu saattaa siis käydä yhä todella kovilla kierroksilla lähtöruuturangaistuksista piittaamatta.

Huhujen mukaan Red Bullin moottoritoimittaja Honda on virittänyt ”rakettimoottorin”, jonka asentamista Verstappenin autoon siis harkitaan. Se olisi Red Bullin ja Hondan vastaisku Mercedekselle Saudi-Arabian ja Abu Dhabin ratojen pitkille suorille. Kausi paketoidaan Abu Dhabissa 12. joulukuuta.

Huhut ovat kantautuneet myös F1-asiantuntija Kees van de Grintin korviin. Van de Grint työskenteli takavuosina myös Michael Schumacherin kanssa Ferrarilla.

- Katsoin Saudi-Arabian rataa ja kyllä, se on nopea, mutta tarvitset siellä toisaalta pitoa. Näen siinä etua Red Bullille, Van de Grint toppuuttelee RTL:llä puheita Verstappenin uudesta moottorista.

Verstappenin hollantilainen maanmies Van de Grint silmäilee kauden huipennusta Red Bullin näkökulmasta.

- Mercedeksen rakettimoottori? Ei, en ole huolissani siitä. Koko paketti ratkaisee tietysti ne kaksi miestä, joiden pitää painaa kaasu pohjaan. Siitä tulee erittäin jännittävää, toivottavasti ei liian jännittävää, Van de Grint muotoilee.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

NBA:n mestari vaihtuu

16.05.2022 4:05:14