Suomen ykköstähti riehui hirmutehot MM-kisojen murskavoitossa

28.11.2021 - 21:48:00


Eilen MM-avauksessaan Saksan lyönyt Suomen naisten salibandymaajoukkue jatkoi tänään voitokkaasti, kun Slovakia kaatui Uppsalassa maalein 7-2. Tiistaina Suomi pelaa alkusarjan päätösottelussaan Ruotsia vastaan lohkovoitosta.

Suomea viime kisojen puolivälierässä tiukalla pitänyt Slovakia loi nytkin avauserässä pitkään jopa enemmän avopaikkoja, mutta tauolle Suomi punnersi johdossa. My Kippilän kaukaa yläkulmaan linkoaman avausmaalin onnistui Slovakian Paulina Hudakova kuittamaan, mutta Veera Kauppi löi vielä erän loppuun pukukoppimaalin pallon ensin pompittua ja pelaajien kaatuiltua Slovakian maalin edessä.

Toisessa erässä eroa alkoi jo syntyä, kun Veera Kauppi kiskaisi jo ensimmäisellä minuutilla pallon yläkulmaan. Erän puolivälissä kiskaisi erinomaisen ottelun pelannut Daniela Westerlund takatolpan kautta 1-4, ja Suomen viidennen osuman napautti maalin edestä Laura Rantanen Meri-Helmi Höynälän laukauksen kakkospallosta.

Eilen Ruotsia vastaan Slovakia oli vaihtanut maalivahtiaan kuudenteen kenttäpelaajaan pitkin ottelua, ja tänään samaa ratkaisua nähtiin päätöserän puolivälin mainoskatkon jälkeen Slovakian päästessä vaihtamaan kaukaloon ykkösviisikkonsa. Riskipeli ei maaleja tuottanut, mutta ensin Veera Kauppi ja aivan lopussa Sara Piispa ohittivat vielä Slovakian maalivahdin vastustajan onnistuessa välissä kaventamaan kertaalleen.

Eilen tehot 3+2 kirjauttanut Veera Kauppi iski tänäänkin hattutempun ja kokonaislukemat 3+1. My Kippilän saldo oli 1+1 ja Oona Kaupin 0+2.

– Oli ehkä vähän tahmeaa välillä, mutta tärkeintähän tässä vaiheessa ovat vain voitot, Veera Kauppi muistutti.

– Mielestäni saatiin kolmannessa erässä ihan hyvää fiilistä, ja tästä on hyvä jatkaa Ruotsia vastaan.

Maanantaina Suomella on välipäivä, ja tiistaina on alkulohkon voiton ratkaisevassa pelissä vastassa Ruotsi. Ruotsi voitti Slovakian 22-3 ja Saksan 20-0.

Lähde: Salibandyliitto
Kuva: IFF


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Advertising: Find here the best gaming links and sports live streams

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Mäkihyppy: paras suomalainen 40:s

23.01.2022 19:10:48