Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

17-vuotias sensaatio pudotuspelien arvokkain pelaaja naisten Superpesiksessä

25.09.2021 - 20:20:00


Vasta 17-vuotias Tiia Peltonen nousi kautta aikain nuorimpana pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi naisten Superpesiksessä, kun Pesäkarhut Porista palasi Suomen mestariksi 19 vuoden tauon jälkeen.

Kankaanpään Mailan kasvatti Peltonen pelasi ensimmäisen superpesisottelunsa heinäkuun puolivälissä 2020. Ennen tätä vuotta tilillä oli vain kuusi runkosarjan ja neljä pudotuspelien superpesisottelua. Päättynyt kausi toi vastuuta laajasti, sisällä ykköskärjessä numerolla 3 ja ulkona polttolinjassa. Mestaruuden ratkaisseessa neljännessä loppuottelussa Peltonen toi voittojuoksun supervuorossa ja pokkasi joukkueensa kakkospalkinnon.

– Aika uskomaton tunne. Ei tässä vielä ymmärrä, mitä on tullut tehtyä. Ehkä ajan kanssa se selviää ja ymmärtää tämän meidän yhteisen saavutuksemme arvon, Peltonen sanoi Ruudun haastattelussa.

– Totta kai tämä on henkilökohtaisestikin hienoa. Ylpeä olen siitä, että pelasin nousujohteisen kauden. Parhaat pelit ajoittuivat syksyyn. Siitä olen todella tyytyväinen, Peltonen iloitsi.

Pesäkarhut juhlii seurahistoriansa toista naisten Suomen mestaruutta. Edellinen on vuodelta 2002.

Lähde: Pesäpalloliiton tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!