Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Sanna Siltakorpi teki teräksisen maastokokeen kenttäratsastuksen EM-kilpailuissa

25.09.2021 - 20:00:00


Sanna Siltakorpi ja Bofey Click tekivät kenttäratsastuksen Euroopan mestaruuskilpailuissa Avenchessa, Sveitsissä maastokokeen, joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Ratsukko lähti päättäväisesti lähes 6 kilometriä pitkälle radalle, jossa oli 32 estettä. Maastokoetta pidettiin jo ennakkoon erittäin vaativana ja teknisenä, ja sitä se olikin. Vain 7 ratsukkoa 67 lähtijästä pystyi suorittamaan radan ihanneajan puitteissa.

Siltakorpi ja 12-vuotias Bofey Click etenivät maastoradalla vaivattomasti ja ihanneajassa. Kuitenkin kolmanneksi viimeisellä esteellä Bofey Click kompuroi pitkään laskeutumisessa matalaan veteen, mutta pysyi onneksi juuri ja juuri pystyssä ja Siltakorpi kuin liimattuna selässä. Ratsukko jatkoi kaksi viimeistä estettä ja pääsi virheittä maaliin, mutta takeltelusta johtuen 16 sekuntia yli ihanneajan. Tulos oli kuitenkin hyvä, 36,3 virhepistettä, mikä nosti ratsukon 19. tilalle.

”Olen onnellinen hevosesta. Se osoitti olevansa juuri niin hyvä ja nopea, kuin olen toivonutkin. Olimme ajassa siinä kohtaa [kolmanneksi viimeisellä esteellä]. Tylsä virhe, mutta hyvä, että pystyimme jatkamaan maaliin.”

”Click ehkä väsähti, sillä se ei tuntunut viimeisissä hypyissä ihan omalta itseltään. Mietin sen kompuroidessa, että pääseeköhän se sieltä ylös, ja sitten, jatkanko vielä maaliin. Jäljellä oli kuitenkin enää kaksi estettä, ja se tuntui olevan ihan kunnossa.”

”Olen myös miettinyt, että olettikohan hevonen, että laskeutuminen on alempana, kuin mitä sillä, yhdellä radan helpoimmista esteistä, oli. Takanahan oli muutama isompi hyppy, joissa laskeutuminen oli alempana.”

Siltakorven loistavan ratsastuksen merkitystä nostaa se, että hän synnytti toisen lapsensa huhtikuussa, vain viisi kuukautta sitten. Siltakorven ja Elmo Jankarin esikoinenkaan ei ole kuin kaksi vuotta vanha.

”Muut ovat saaneet ratsastaa ja minä olen saanut katsella”, hän nauraa viime talven treeneistä.

”Onneksi minulla on arvokilpailurutiinia. Lähtökohdat eivät ole olleet helpoimmat tähän kilpailuun.”

Kilpailun hevosilla on sunnuntaiaamusta eläinlääkäritarkastus, ja kenttäkilpailun viimeinen osakoe, rataesteet, alkaa klo 12 Suomen aikaa.

”Click palautui tänään normaalisti maaston jälkeen. Jos kaikki on kunnossa, menemme huomenna normaalisti estekokeeseen.”

Kilpailun kärkeen nousi britti Nicola Wilson ja JL Dublin. Kärkitulos on 20,9 virhepistettä. Kolmatta peräkkäistä mestaruutta hakeva saksalainen Ingrid Klimke ja SAP Hale Bob on toisena (21,4) ja ranskalainen Maxime Livio ja Api du Libaire kolmantena (22,5). Joukkuekilpailun kolmen kärki on Iso-Britannia, Saksa ja Ranska.

Rataestekokeen ratkaisun hetkiä voi seurata sunnuntaina klo 17 alkaen TV2:lla.

Lähde: Ratsastajain liiton tiedote. Kuva: SRL/Heidi Lammi


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!