Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Suomalaispyöräilijä onnistui Saksassa - "Kyllähän siinä sai jalat hapoille"

19.09.2021 - 21:29:00


Jaakko Hänninen tuli maaliin noin 50 ajajan kärkiryhmässä Saksassa ajetussa 187,4 kilometrin Eschborn-Frankfurt -kilpailussa. Kilpailu on ollut nopeiden kirimiesten kilpailu ja niin se oli nytkin. Massakirin nopein oli belgialainen Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix).

Kilpailu käynnistyi kuuden ajajan irtiotolla. Se sai noin kuuden minuutin eron pääjoukkoon ennen kuin tultiin ensimmäiseen ja kilpailun kovimpaan nousuun. Reilun 10 kilometrin nousuun tultaessa oli ajettu noin 40 kilometriä Siinä Jaakko Hänninen ja saksalainen Marco Brenner (Team DSM) irtosivat takaa-ajoon. Ja pääjoukko sai myös uutta puhtia Hännisen takana. Ero pieneni nopeasti ja iso osa joutui antamaan periksi.

Ero pieneni ja tuli lopullisesti kiinni ajetuksi, kun maaliin oli reilu 60 kilometriä. Pääjoukko oli pienentynyt ja moni kirimies oli jäänyt kauaksi taakse.

Lopun tasaisella osuudella oli vielä joitakin tuloksettomia irtiottoyrityksiä. Frankfurtissa ajetuilla loppukierroksilla oli vielä noin 70 ajajaa kamppailemassa kärkiryhmässä. Mukana oli myös kilpailun neljästi voittanut norjalainen kirimies Alexander Kristoff. Tällä kertaa hän joutui tyytymään kolmanteen sijaan, kun kakkoseksi voittaja Philipsenin jälkeen kiri isäntämaan John Degenkolb (Lotto Soudal).

- Päivän taktiikkana oli ajaa mäet niin kovaa, että kirimiehille tulee ongelmia ja meillä on olisi paremmat mahdollisuudet sijoituksiin. Osittain taktiikka purikin. Mutta kyllähän siinä sai jalat hapoille, sen verran tuli vauhdilla vedettyä pitkä mäki ylös, kertoi Jaakko Hänninen.

Hännisen sijoitus oli 44:s, aika sama kuin voittajalla.

Lähde: TWD-Länkenin tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!