Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Hallitseva mestari KaDy lähtee uuteen liigakauteen

17.09.2021 - 13:44:00


Miesten Futsal-liigan hallitseva Suomen mestari KaDy lähtee 13. liigakauteensa. Aiemmilta kausilta saldona on kolme mestaruutta kolmelta viimeisimmältä (loppuun saakka pelatulta) kaudelta (2018, 2019, 2021).

KaDyn kausi alkaa kotipelillä Jyväskylän Monnarilla ÄSSÄ-Areenalla sunnuntaina 19.9. klo 16.00 Someron Voimaa vastaan.

KaDy lähtee liigakauteen melko vähäisin muutoksin. Valmennuskaksikkona jatkaa Vasko Vujovic ja Jesse Kalliokoski. Pelaajista jatkavat kaikki kevään Suomen mestarit paitsi Vieska Futsalin riveihin siirtynyt Juho Väinälä. Kesällä Dynamoon palasivat maajoukkuepelaajat Sergei Korsunov ja Juha-Matti Savolainen (mv). Uutena joukkueeseen tuli GFT:ssä ja nuorisomaajoukkueissa pelannut Bene Filppu ja hän pukee punamustat värit päälleen alkaneella kaudella.

KaDy aloittanut jo kilpakauden Mestarien Liigan Preliminary Roundilla ja matka jatkuu kohti Main Roundin pelejä Bosnia-Hertsegovinassa. Preliminary Roundin lohko pelattiin Riian lähellä Salaspilsissa; sieltä saldona oli kaksi voittoa ja tasapeli. KaDy nappasi seitsemällä pisteellä ja maalierolla +16 lohkovoiton kivenkovan Araz Naxcvanin(AZE) edestä. Latvian mestari FK Raba Riga kaatui puhtaasti 0–5, Gibraltarin Europaa vastaan KaDy latoi tarvittavan maalieron ja vähän lisää päälle loppunumeroin 3–14. Avainottelussa Arazia vastaan pisteet tasattiin 5–5; lopulta molemmat etenivät jatkoon Main Roundille.

Lauantaina Monnarin ÄSSÄ-Areenalle saapuu vieraaksi aina vaarallinen Someron Voima, jonka teho perustuu etenkin kolmikon Mergim Bushi – Gezim Voca – Arber Istrefi orkestroimiin juonikkaisiin hyökkäyksiin ja loistavaan laukaisu- ja viimeistelytaitoon. Myös Korhosen veljekset Antti ja Pyry-Ville ovat olleet merkittäviä vahvistuksia somerolaisille. Parhaimmillaan SoVo onkin yksi liigan kimuranteimmista vastustajista.

Pitkässä historiassa KaDy on ollut joukkueiden keskinäisissä otteluissa niskan päällä (voitot 19–6), mutta SoVokin on säännöllisesti onnistunut napsimaan voittoja, myös pari kertaa meidän rakkaalta Monnariltamme.

11. liigakauttaan pelaava SoVo on ehtinyt jo avata kautensa: kotiavauksessa se tasasi pisteet GFT:n kanssa maalein 5–5. GFT oli voittomaalikilpailussa parempi ja vei ylimääräisen sarjapisteen Espooseen.

Alkavaan kotimaan kauteen ollaan Dynamo-leirissä jo täysin valmiita. Päävalmentaja Vasko Vujovic tähtää katseet tulevaan kauteen:

– Uskon että tällä kaudella Kadyn fanit saavat nauttia laadukkaasta futsalista.

– Liiga-avaus siirtyy viikolla ToPV-siirron vuoksi, mutta valmistaudutaan nyt tehokkaasti seuraavan viikonlopun peliin. Ensimmäisessä pelissä on aina oma latauksensa, oma pelaamisen motivaationsa, Vujovic runoilee.

– Kauden alku viivästyy osaltamme hieman, mutta toisaalta se tarkoittaa sitä, että saamme alle enemmän intensiivisiä treenejä koko joukkueella ennen sunnuntain kotiavausta, miettii pohjapelaaja Jukka Kytölä muutosta tuoreeltaan.

– Usein olemme hyvän kesätreenaamisen ansiosta syksyn ensimmäisissä otteluissa vastustajia jonkin verran valmiimpia pelaamaan, mutta toisaalta SoVo on vastustaja, joka osaa taitavine yksilöineen aiheuttaa hankaluuksia, jos emme onnistu pitämään ottelua kontrollissa omalla tavallamme, Kytölä päättää

Viime kaudella voitot tasattiin. Joulukuussa KaDy voitti tyhjille katsomoille pelatun kotiottelunsa 6–2 vahvan avauspuoliaikansa turvin. Lassi Lintula ja Tero Intala osuivat ensimmäisellä puoliajalla kahdesti mieheen. Somerolla tammikuussa oli vaikeampaa: SoVo hurjasteli heti alussa 3–0 johtoon, eikä KaDy kirinyt kuin maalin päähän. Loppulukemat siis viime kohtaamisessa 3–2 SoVon hyväksi; Henri Louste viimeisteli Dynamon molemmat maalit.

Lähde: KaDyn tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!