Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Golfin Erkko Trophy: Anttonen omaa luokkaansa avauspäivänä, naisissa tasaista

5.08.2021 - 21:20:00


Amatöörien kesän kohokohta Finnish Amateur Championship, eli tuttavallisemmin Erkko Trophy, starttasi kauniissa auringonpaisteessa torstaiaamuna Helsingin Golfklubilla.

Perinteikäs kilpailu järjestetään jo 56.kerran. Loistokuntoinen Talin kenttä haastoi pelaajat jälleen griineillään, ja kärkipaikoilta löytyy ennakkosuosikkien lisäksi yllättäjiäkin.

Miesten sarjan kärjessä omilla luvuillaan tuloksella -6/65 oli tänään Eemeli Anttonen. Vasta 18-vuotias Oulun Golfkerhon kasvatti pelaa ensimmäisessä Erkossaan ja lukeutuu ehdottomasti yllättäjäkategoriaan, vaikka raamikas nuori mies onkin jo pokannut SM-hopeaa juniorireikäpeleistä tänä kesänä.

- Kausi on ollut tosi tasainen tähän asti, ja olen odottanut että tällainen huippuveto tulisi. Ei edes jännittänyt tänään, ja mietinkin että mikä on vikana, tyytyväinen Anttonen myhäili tiedotteessa.

Huipputuloksen avaimet löytyivät varmasta kenttäpelistä ja muutamasta pidemmästä upotetusta putista.

- Aika virheetöntä peliä ylipäänsä, paljon birdiepaikkoja vaikken ihan lipun vieressä ollutkaan.

Toista sijaa tuloksella -3 jakavat Eemeli Järvinen ja Viron Ken-Marten Soo. Miehissä yhteensä 12 pelaajaa alitti ihannetuloksen.

Erityismaininnan ansaitsee vastikään midien SM-lyöntipelikultaa voittanut Keijo Jaakola, joka osallistuu Erkko Trophyyn jo ennätyksellisesti 24. kerran. Jaakolan kierrostulos torstaina +3/74, joka oikeuttaa sijaan t35.

Naiset pääsivät matkaan iltapäivällä, ja kärkipaikan valloittivat par-tuloksella 71 Henni Mustonen sekä eagleen kierroksensa lopettanut Emilia Väistö. Pitkälyöntinen Mustonen hakee Erkosta historiallista ”triplaa”, sillä hän on jo tänä kesänä voittanut sekä 21-vuotiaiden että naisten lyöntipelimestaruudet. Väistö, 17, on puolestaan menestynyt hyvin juniorisarjoissa ja valittiin heinäkuussa tyttöjen EM-joukkueeseen.

Ensimmäisenä päivänä ei kuitenkaan isoja irtiottoja nähty, ja esimerkiksi Kerttu Hiltunen (+1) ja Anna Backman (+2) vaanivat parin lyönnin päässä.

Lähde: Tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

HJK pettyi Veikkausliigassa

19.09.2021 16:50:32