Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

USA yrittää kuroa Kiinan etumatkaa umpeen – tässä keskiviikon olympiavoittajat

4.08.2021 - 18:40:00


Suurvalloissa Kiinassa ja Yhdysvalloissa Tokion olympialaisissa jännitetään erityisesti mitalitaulukon voittoa. Kun jäljellä on vielä neljä kisapäivää, pitää Kiina tiukasti mitalitaulukon kärkipaikkaa hallussaan.

Kiinalla on kasassa 32 kultamitalia. Hienoinen yllätys oli, ettei Kiina keskiviikkona voittanut kultaa missään lajissa.

Yhdysvallatkin saavutti keskiviikkona vain yhden kullan. Sen toi Sydney McLaughlin, joka voitti naisten 400 metrin aitajuoksun uudella maailmanennätysajalla. Yhdysvaltojen kultamitalimäärä on nyt 25.

Japanilla oli keskiviikkona kahden kullan päivä. Yukako Kawai voitti naisten vapaapainin alle 62 kiloisten sarjan ja Sakura Yosozomi naisten rullalautailun park-kilpailun. Japani on saalistanut 21 kultaa ja on mitalitaulukossa kolmantena.

Britannia on 15 kullallaan noussut mitalitilaston neloseksi. Ben Maher voitti keskiviikkona esteratsastuksen kullan ja kultaa britit saivat myös purjehduksen naisten 470-luokasta.

Australia nousi sekin 15 kultamitaliin. Kultaa tuli keskiviikkona purjehduksen naisten 470-luokasta.

Venäjällä on koossa 14 kultamitalia. Taitouinnin parikilpailu kasvatti keskiviikkona Venäjän kultatiliä.

Keskiviikkona yleisurheilussa juhli kultaa viisi maata. Ugandan Peruth Chemutai voitti naisten 3000 metrin estejuoksun, Puolan Wojciech Nowicki miesten moukarinheiton, Kenian Emmanuel Kipkurui Korir 800 metrin juoksun ja Kanadan Andre De Grasse 200 metrin juoksun.

Kultaa keskiviikkona voittivat myös Kuuban Arien Lopez miesten nyrkkeilyn alle 75 kiloisten sarjassa, Italia ratapyöräilyn miesten joukkueiden takaa-ajokisassa, Brasilian Ana Marcela Cunha naisten maratonuinnissa, Georgian Lasha Talakhadze miesten painonnoston raskaassa sarjassa, Iranin Mohammadreza Geraei kreikkalaisroomalaisen painin alle 67 kilon sarjassa ja Ukrainan Zhan Beleniuk alle 87 kiloisten sarjassa.

Suomi on mitalitilastossa sijalla 79. Matti Mattssonin pronssi 200 metrin rintauinnissa on toistaiseksi ainoa mitali, joskin Mira Potkonen tuo myöhemmin viikolla toisen mitalin nyrkkeilystä viralliseen tilastoon.

Teksti: Otto Palojärvi, Tokio


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

 


 

 

 

 

 

HJK pettyi Veikkausliigassa

19.09.2021 16:50:32