Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Katiska-vyyhdin takia ikävään julkisuuteen joutunut purjehduspari – ”Halusimme olla parempia”

1.08.2021 - 12:12:00


Sinem Kurtbayn ja Akseli Keskisen purjehdusurakka Tokion olympiaregatassa päättyi sunnuntaina. Parivaljakko oli 13:s, kun nacra 17-kisan päättävään mitalilähtöön etenee kymmenen parasta.

Kurtbayn ja Keskisen sijoitus oli aika lailla odotettu. Huonosti he eivät suoriutuneet, mutta parempaan ei ollut saumoja.

- Ei ole häpeä olla 13:s. Tietenkin halusimme olla parempia ja potentiaalia oli enempään, mutta se näkyi, että emme ole purjehtineet yhdessä kauhean kauan, Kurtbay sanoi Olympiakomitean toimittamassa haastattelussa.

Kurtbay ei vielä keväällä tiennyt, kenen kanssa purjehtisi Tokiossa. Olympiapaikan hän saavutti nacra 17-luokkaan Janne Järvisen kanssa, jota ei Tokion kisakoneeseen valittu.

Järvinen sai huumekauppaan liittyvässä niin sanotussa katiska-vyyhdissä ehdottoman vankeustuomion. Tuomio ei ollut kuitenkaan vielä lainvoimainen, joten Suomen Olympiakomitealla ei olisi periaatteessa ollut juridista perustetta jättää Järvinen valitsematta.

Olympiakomitea pelasti itsensä nololta julkisuudelta valitsemalla kisoihin Keskisen, koska tämä täytti valintakriteerit. Ikävää julkisuutta riitti ja valmistautumisaikaa Kurtbaylla ja Keskisellä oli vähän. Siinä valossa tulos on olympiaregatassa erinomainen.

Teksti: Otto Palojärvi, Tokio


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

 


 

 

 

 

 

HJK pettyi Veikkausliigassa

19.09.2021 16:50:32