Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Näin paljon Matti Mattsson tienasi pronssimitalistaan – Suomen uinnille iso asia

29.07.2021 - 15:17:00


Suomen olympiaurheilijat eivät rahoissa kylve. Moni olympiaurheilija on elänyt 2000-luvulla köyhyysrajalla ja taistellut siinä sivussa muiden maiden ammattilaisia vastaan, joten Suomen heikko olympiamenestys ei ole yllättänyt.

Viime vuosina resursseja on keskitetty huippu-urheilijoille paremmin, mikä näkyy jo Tokion tuloksissa. Uimari Matti Mattsson kykeni valmentautumaan Tokion olympialaisiin ammattimaisesti ja se näkyi torstaina Mattssonin voitettua 200 metrin rintauinnin pronssia.

Mitalistaan Mattsson tienaa menestysbonuksina 23 000 euroa. Suomen Olympiakomitea maksaa pronssista 20 000 euron bonuksen. Lisäksi Uimaliitto maksaa Mattssonille 3000 euron bonuksen.

Rahoissa Mattsson ei bonuksistaan huolimatta kylve, mutta hänellä on mahdollisuus tienata urheilulla enemmän, jos uraansa vielä jatkaa. Olympiamitalistille sponsoritukea löytyy yksityiseltä sektorilta varmasti enemmän.

Suomen uinnille Mattssonin olympiamitali on todella merkittävä asia. Uimaliitolla on varmasti helpompaa lähteä neuvottelupöytään sponsorirahoitusta etsiessään.

Antti Kasvio ja Jani Sievinen oli 1990-luvulla isoja julkkiksia ja Hanna-Maria Seppälä oli suosittu henkilö 2000-luvulla, mutta sen jälkeen valovoimaiset tähdet ovat Suomen uinnissa olleet vähissä Nyt Mattsson, Ari-Pekka Liukkonen ja Ida Hulkko ovat tuoneet uinnille rutkasti positiivista julkisuutta.

Teksti: Otto Palojärvi, Tokio


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

 


 

 

HJK pettyi Veikkausliigassa

19.09.2021 16:50:32