Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Matti Mattsson riemuitsi olympiamitaliaan – ”Ihan älyttömän hyvä uinti, kymppi plus”

29.07.2021 - 6:10:00


Matti Mattsson avasi Suomen mitalitilin Tokion Olympialaisissa uituaan 200 metrin rintauinnin finaalissa pronssille. Mattsson ui uuden Suomen ennätyksen 2.07,13 parantaen välierissä uimaansa edellistä SE-aikaansa 1,09 sekunnilla.

- Aivan uskomaton fiilis! Olympiamitali on ollut pienestä pojasta asti haaveena. Nyt se on vihdoin realisoitunut. Tämä on äärettömän hienoa, Mattsson riemuitsi Olympiakomitean toimittamassa haastattelussa.

Välierissä Mattsson oli ollut tuloksissa viides, mutta suorituksen valossa hänen mitalinsa vaikutti realistiselta tavoitteelta. Finaaliuinti onnistui Mattssonin mukaan täydellisesti.

- Tiesin välierän jälkeen, että kropasta on otettavissa vielä irti. Välieräuinti oli sellainen, että tiesin siellä olevan sekunnin verran löysää. Hieman päälle sekunti siitä lähtikin. Oli älyttömän hyvä uinti, ihan kymppi plus.

Mattsson, 27, on kahden lapsen isä. Perhe olikin heti hänen mielessään olympiapronssin varmistuttua.

- Kotiväelle suurimmat terveiset. Perhe on ollut tässä erittäin vahvasti mukana. Ilman heidän tukeaan tässä ei oltaisi. Kaikki ympärillä olevat ihmiset tietävät, että tämä on myös heidän mitalinsa, Mattsson kiitteli herkistyneenä.

Olympiakultaa voitti Australian Izaac Stubblety-Cook ajalla 2.06,38. Hopealle sijoittui Hollannin Arno Kamminga ajalla 2.07,01.

Teksti: Otto Palojärvi, Tokio


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

 

HJK pettyi Veikkausliigassa

19.09.2021 16:50:32