Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Henri Ruoste ennätystuloksellaan Dohan GP-vapaaohjelman neljäs

27.02.2021 - 17:45:00


Kouluratsastaja Henri Ruoste jatkoi menestyskulkuaan Dohan viiden tähden kilpailussa. Ruoste ratsasti nuorella tähdellä, Kontestro DB:llä ensimmäisen Grand Prix vapaaohjelman musiikilla. Ratsukko onnistui hyvin ohjelmassa, jota Ruoste luonnehti kokemattomalle hevoselleen haastavaksi. Ratsukko sai suorituksestaan huikeat 81.265 prosenttia, mikä on myös Ruosteen oma ennätystulos. Tulos riitti kovatasoisessa seurassa neljännelle tilalle.

- Yllätyin, että rata meni noin hyvin. Hevosellahan ei ole mitään ongelmia suorittamisen ja liikkeiden yhdistämisen kanssa. Kaikki on kiinni siitä, miltä se tuntuu kropastaan ja henkisesti.

Kärkikolmikko koostui Saksan maajoukkueratsastajista ja arvokisamitalisteista. Voiton vei Grand Prix -voittaja Jessica von Bredow-Werndl ja Zaire-E tuloksella 84.784. Helen Langehanenberg ja Damsey FRH nousivat tänään ehjällä suorituksella toiseksi (82.050). Dorothee Schneider ja Faustus onnistuivat pitämään paikkansa Ruosteen edellä vain 0,6 prosentin erolla (81.865).

Ruoste kertoo onnistuneensa tänään hyvin valmisteluissa. Hevonen on Qatarin matkallaan syönyt ja juonut normaalia huonommin, ja valmistautuminen perjantain Grand Prix´hin oli vähän liian varovainen.

- Hölkkäilin sitä tänään aamulla ja verryttelin kevyesti. Se oli henkisesti ja fyysisesti hyvässä vireessä, kun menimme radalle. Se yrittää aina parhaansa ja antaa kaikkensa, Ruoste kehuu.

Tuomaristo, jossa istui myös suomalainen Maria Colliander, antoivat ohjelman vaikeusasteesta 9,1-9,6. Musiikista ja sen tulkinnasta ratsukko sai 8-9. Passagesta ja piaffesta Kontestro sai tänäänkin yhden 9 ja 9,5. Koreografiasta irtosi myös kaksi ysiä.

- Ohjelma on vaikea, enkä ole ratsastanut sitä aiemmin kisoissa. Teknisesti se on niin vaikea, kuin tässä vaiheessa voi olla. Olin tarkoituksella laittanut musiikin mahdollisimman hiljaiseksi, jotta kovat kohdat eivät olisi kiihdyttäneet hevosta liikaa. Nyt hiljaiset kohdat olivat jo niin hiljaisia, että minullakin oli hankaluuksia niitä kuulla.

Ruoste myöntää, että hevosessa on edellytykset arvokilpailuissa menestymiseen. Mutta se on vielä kokematon korkeimmalla tasolla. Vapaaohjelman ennätystuloksesta Ruoste toteaa vaatimattomasti, ettei ole ratsastanut toisella gp-ratsulla Rossettillakaan vielä montaa vapaaohjelmaa. Hän tähtäsi vuoden 2019 EM-kilpailuissa ensisijaisesti GP Specialiin. Paikka finaaliin ja vapaaohjelmaan tuli pienoisena yllätyksenä. Ruoste sijoittui 15. tilalle.

- Tokion olympialaisten formaatti on uusi, enkä ole ihan varma, pitääkö yksilöratsastajien osallistua specialiin. Voi olla, että he menevät suoraan vapaaohjelmaan.

Ruoste on hakenut paikkaa seuraavaan kansainväliseen kilpailuun maaliskuun lopulla molemmilla hevosillaan. ”Kotona treenaillaan ja katsotaan, mitä kisajärjestäjä päättää”, hän toteaa rauhallisesti.

Lähde: Tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!