Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Pogacar vahvin UAE Tourin nousussa – Hänninen tuskaili pyöränsä kanssa

23.02.2021 - 16:21:00


UAE Tourissa oli odotettu päivä, kun kilpailun kolmas 166 kilometrin etappi päättyi 10,8 kilometrin loppunousuun. Seitsemän etapin kilpailussa on vain kaksi mahdollisuutta hyville mäkiajajille ja ehkä tämä oli kokonaiskilpailun kannalta ratkaiseva. Vahvat ennakkosuosikit, viimevuotisen kilpailun kaksi parasta Adam Yates ja Tadej Pogacar, nousivat odotetusti esille ja ratkaisivat etappivoiton. Pogacar oli vahvempi.

Etapin käsikirjoitus oli tutunoloinen. Jos alussa kärkeen iski parivaljakko belgialainen Thomas de Gent (Lotto Soudal) ja Jaakko Hännisen joukkuetoveri, ranskalainen Tony Gallopin. Heidän annettiin mennä parhaimmillaan kuuden ja puolen minuutin päähän. Mutta kokonaiskilpailun kärkimiesten joukkueet pitivät tilanteen hyvin kontrollissa. Kun loppunousuun lähdettiin, niin eroa oli enää minuutti. Gallopin yritti vielä yksin, mutta hänkin tuli kiinni, kun maaliin oli noin kahdeksan kilometriä.

Noin 30 asteen lämpö ja kova nousu tekivät tehtävänsä. Porukka pieneni pienemistään niin, että neljä kilometriä ennen maalia kärjessä oli enää Adam Yates ja Tadej Pogacar. Ero taakse kasvoi nopeasti kaksikon kannalta turvalliseksi. He pääsivät ottamaan rauhassa mittaa toisistaan. Yates yritti pudottaa vajaa kolme kilometriä ennen maalia Pogacaria, mutta ei onnistunut. Slovenialainen ei jättänyt britti Yatesin takapyörää. Kun maaliin oli muutama sata metriä, Pogacar teki vauhdilla lopullisen iskun, johon Yatesilla ei ollut voimaa vastata. Pogacar vahvisti etappivoitollaan kokonaiskilpailun johtoaan. Se on nyt 43 sekuntia Yatesiin.

Kärjen takana syntyi toisenlaisia tarinoita. Jaakko Hänninen odotti tutulta loppunousulta paljon, mutta sai vähän. Hän pyöräänsä tuli teknillisiä ongelmia ja hän joutui vaihtamaan pyörää, kun maaliin oli matkaa reilu seitsemän kilometriä. Se vei lopullisesti mahdollisuuden tavoitella kunnollista etappisijoitusta. Hän jäi kärjelle yli viisi minuuttia ja oli 45:s.

- Meidän joukkueellamme ei ollut mitään hävittävää, joten lähdettiin hakemaan hatkaa ja sitten katsomaan mitä päivä tuo tullessaan. Tony otti irtioton ja sen jälkeen muu joukkue säästeli loppunousua varten. Itselläni oli huonoa tuuria. Nousun juuressa takavaihtaja vääntyi siten, että lopulta jouduin vaihtamaan pyörää. Helle oli jo pehmittänyt jalat, joten lopulta ajoin nousun omaa tempoa ylös, kertasi Jaakko Hänninen päivän tapahtumia tiedotteessa.

Jaakko Hänninen korjasi kuitenkin kokonaiskilpailusijoitustaan rutkasti. Hän on nyt kolmen ajetun etapin jälkeen sijalla 50. Torstaina on vielä hyvä päivä korjata sijoitusta, kun kilpailun toinen mäkietappi ajetaan. Keskiviikkona ajetaan kilpailun pisin 204 kilometrin tasamaaetappi.

Lähde: TWD-Länkenin lehdistötiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!