Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Urheilugaalaa ei pidetä ensi vuonna yleisötapahtumana

24.11.2020 - 15:22:00


Urheilugaalan oikeudenhaltijat ovat päättäneet, että vallitsevasta koronaviruspandemiasta johtuen vuoden 2021 Urheilugaalaa ei järjestetä yleisötapahtumana, vaan urheiluvuotta juhlitaan tällä kertaa tv-lähetyksessä.

Vaikka vuosi on ollut poikkeuksellinen ja koronaviruspandemia on asettanut haasteita suomalaiseen huippu-urheiluun, seuratoimintaan ja ihmisten arkiliikuntaan, urheilu on jatkunut, ja ansaitsee juhlansa.

– Meille on tärkeää varmistaa, että urheilu tulee juhlituksi tänäkin vuonna. Turvallisuus ja vastuullisuus ovat kaiken toimintamme ytimessä, ja nyt tehty päätös keskittää koko gaala tv-lähetykseksi antaa upean mahdollisuuden tuoda nyt entistäkin vahvemmin urheilun juhla kaikkien suomalaisten kotisohville. On hienoa päästä juhlistamaan yhdessä urheilijoiden ja seurojen sekä eri urheilutoimijoiden tekemää työtä, ja toivonkin, että saamme ison joukon suomalaisia nostamaan yhdessä maljan suomalaiselle urheilulle, sanoo Urheilugaalan pääsihteeri Riia Martinoja.

– Urheilugaalan toteutustapa tv-lähetyksenä avaa meille mahdollisuuksia tuoda katsojat uudella tavalla juhlien ytimeen. Jo ennen gaalaa kaikki pääsevät halutessaan vaikuttamaan äänestämällä urheilun sykähdyttävintä hetkeä. Gaalailtana puolestaan vuorovaikutus tulee olemaan uudenlaisessa roolissa juhlahumussa, kuvailee Ylen tapahtumapäällikkö Asta Kujala.

Urheilugaalakausi alkaa palkintoluokkien julkistuksilla

Poikkeuksellinen vuosi mahdollistaa hyvin erilaisen Urheilugaalan ja tv-lähetyksen tekemisen unohtamatta urheilun arvostuksen ydintä. Vaikka kansainvälisiä kisoja ei ole järjestetty suuressa määrin normaalivuoteen verrattuna, huippu-urheilukin on jatkunut ja sykähdyttäviä urheiluhetkiä on koettu.

– Gaalailta tulee varmasti poikkeamaan ohjelmaltaan totutusta ja poikkeuksellinen vuosi huomioidaan tv-lähetyksessä. Tahdomme erityisesti korostaa urheilun voimaa kaikkia ihmisiä yhteen tuovana tekijänä. Olen innoissani myös siitä, että voimme nostaa nyt esiin urheilun perustyön ja ruohonjuuritason entistäkin vahvemmin, Martinoja toteaa.

Urheilugaala lähetetään suorana 14.1.2021 kello 20 alkaen suomalaisten veronmaksajien omistaman Ylen kanavilla.

Lähde: Urheilugaalan tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

Wayne Gretzky 60 vuotta tänään

26.1.2021 13:32:57