Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Giron voitto ratkesi viimeisellä 10 minuutilla Geoghegan Hartin eduksi

25.10.2020 - 18:35:41


Italian ympäriajon jännitys säilyi aivan viimeisille kilometreille, sillä kaksi ajajaa, australialainen Jai Hindley ja britti Tao Geoghegan Hart, starttasivat päätösetapille kokonaiskilpailussa tasasekunneilla. Päätösetappina ajettiin 15,7 kilometrin henkilökohtainen aika-ajo. Etappi ajettiin tasamaalla Milanon esikaupungista Cernusco sul Naviglosta Milanon keskustaan.

Jai Hindley lähti aika-ajoetapille viimeisenä ja Tao Geoghegan Hart kolme minuuttia hänen edellään toiseksi viimeisenä. Väliaika tuli 10,3 kilometrin kohdalla. Geoghegan Hart oli tullut siihen 22 sekuntia nopeammin kuin Hindley. Kamppailu oli ratkennut britin voitoksi. Maalissa oli eroa näiden kahden kokonaiskilpailun kärkiajajan välillä 39 sekuntia.

Italian ympäriajon voitto huipentui kilpailun viimeiselle 10 minuutille, vaikka kilpailua oli käyty kolmen viikon aikana yli 85 tuntia.

Päätösetapin voittajaksi ajoi Ineos Grenadiers -joukkueen italialainen Filippo Ganna. Näin aika-ajon maailmanmestari otti jo neljännen Italian ympäriajon etappivoittonsa. Hän oli ykkönen kaikissa kolmessa henkilökohtaisessa aika-ajossa ja lisäksi hän yllätti ottamalla yhden maantie-etapin voiton.

Ineos Grenadiersille Italian ympäriajo oli menestys. Siitä huolimatta, että heidän kapteeninsa Geraint Thomas kaatui kolmannen etapin neutraalistartissa ja joutui sen seurauksena keskeyttämään. Ineosin Tao Geoghegan Hart voitti kokonaiskilpailun ja joukkue sai kaiken kaikkiaan seitsemän etappivoittoa.

Jaakko Hännisellä ei ollut suurta panosta viimeiselle etapille. Hän oli etapin 109:s. Kokonaiskilpailussa hän oli 73:s ja nuorten kilpailussa 23:s.

Jaakko Hänninen on nyt neljäs suomalaisajaja, joka on ajanut läpi suuren ympäriajon eli Italian ympäriajon, Ranska ympäriajon tai Espanjan ympäriajon. Hän liittyi ajollaan Joona Laukan, Kjell Carlströmin ja Jussi Veikkasen joukkoon.

- Hienoa päästä tähän joukkoon. Kaikki edellä mainitut ovat olleet nuoren Jaakon idoleita ja myöhemmin jokaisella on ollut osansa, että olen itse samassa listassa, iloitsi kilpailukautensa nyt päättävä Jaakko Hänninen tiedotteessa.

Lähde: TWD-Länkenin lehdistötiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Peliuutiset