Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Talvikki Järvinen valjakon MM-kisoissa ja Elmo Jankari viidessä tähdessä Paussa

19.10.2020 - 17:39:10


Hämeenlinnalainen valjakkokuski, eläinlääkäri Talvikki Järvinen, 46, aloittaa pian kisaurakkansa hevosyksiköiden maailmanmestaruuksissa Paussa, Ranskassa. Hänellä on hevosensa Danser T:n kanssa hallussaan neljä perättäistä Suomen mestaruutta sekä hopeaa vuodelta 2016. MM-tasolla hän on kilpaillut kahdesti, vuonna 2018 hevosella Roy Jones ja 2016 Danser T:llä. Danser T on 12-vuotias hollantilaisruuna.

Järvinen saapui kisapaikalle eilen sunnuntaina tallien avauduttua.

– Tämä on todella hieno paikka, pääareena on upea ja tallit kunnolliset ja toimivat, ei mitään siirtokarsinoita. Tänään oli vuorossa kilpailualueeseen tutustuminen, saimme ajaa siellä 10 minuuttia per valjakko.

Järvinen lähti matkaan Suomesta jo kolme viikkoa sitten. Hän on valmentautunut kaksi ja puoli viikkoa alankomaalaisen valjakkokuskinsa Rudolf Pestmannin luona. Pau on kilpailupaikkana Järviselle ennestään tuttu viime vuotisista MM:ien esikilpailuista.

– Hevosessani on aika paljon virtaa, ja se näkee helposti puskissa ”pokemoneja”, mutta se asettui tänne nyt paljon nopeammin kuin vuosi sitten. Kun eilen lähdin ratsastamaan, sain mennä kilometrin harjoitusradan passagessa, ja tänään se oli vielä hieman jännittynyt kisa-areenalla. Huomenna on vielä tilaisuus ajaa siellä pareittain.

Tiistaina vuorossa on myös hevostarkastus. Järvinen olettaa ajavansa oman koulukokeensa keskiviikkona, osa suorituksista jatkuu vielä torstaille. Perjantaina ajetaan kestävyyskoe eli maraton esteineen. Lauantaina on välipäivä ennen sunnuntain tarkkuuskoetta.

– Olisi ollut kiva ajaa alle joku kansainvälinen kilpailu ennen MM:iä, mutta se ei ollut nyt koronan vuoksi mahdollista. Täällä on tiukat turvajärjestelyt. Maskia ei tarvitse pitää ajaessa, ratsastaessa tai omassa leirissä, mutta kaikkialla muualla se on pakollinen. Käsidesiä ja ohjekylttejä on joka puolella.

Järvinen syöttelee hevoselleen vihreää, ja väistää hieman syrjemmälle portista tulvivaa hevosautotrafiikkia. Kenttäratsastajat saapuvat tänään kisapaikalle, heidän joukossaan olympiaratsastaja Elmo Jankari mukanaan tamma Soraya.

Paussa kilpaillaan kaikkein kovimman, viiden tähden tason kenttäkilpailu. Normaalivuotena sen tasoisia kilpailuja käydään maailmassa vain viidet. Nyt koronan vuoksi kilpailu on vuoden ainoa viidessä tähdessä.

– Kyseessä on kaikkein vaikein taso. Maasto on käytännössä ratkaisevin osakoe, ratkaisevampi kuin kolmessa tai neljässä tähdessä. Tuloslista muuttuu usein aika paljon koulunosuuden jälkeen, Jankari kertoo.

Jankari oli Sorayalla neljän tähden kilpailuissa kolmas kaksi viikkoa sitten Strzegomissa, Puolassa. Siellä ratsukko oli maasto-osuuden ykkönen.

– Viime kisat menivät ihan hyvin, mutta tämä kilpailu on meille enemmän vielä rutiinin hakemista tältä tasolta. Tavoitteena on tehdä hyvä oma suoritus ja saada siihen nähden hyvä tulos. Kouluosuus tällä hevosella on epävarmempi, ja maasto kolmesta osakokeesta kaikkein vahvin. Hyvänä päivänä voimme sen avulla nousta sijoituksissa ylös, kuten viime kisoissa kävi.

Kenttäkilpailu käynnistyy keskiviikkona hevostarkastuksella, koulukokeet ratsastetaan torstaina ja perjantaina. Maastoon startataan lauantaina ja kilpailu ratkeaa rataesteillä sunnuntaina.

Lähde: SUOMEN RATSASTAJAINLIITTO RY:n tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

MM-kultaleijona palaa NHL:ään!

24.11.2020 18:54:33