Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kirimiehet jäivät sivuosaan Ulissin ajaessa Giron etappivoittoon

16.10.2020 - 19:37:11


Italian ympäriajon 13. etappi Cerviasta Monseliceen piti olla kirimiehiä varten. Mutta 192 kilometrin etapin ainoat kaksi neloskategorian nousua olivat kirimiehille liian vaativia. He jäivät taakse, kun kokonaiskilpailun kärkimiehet apumiehineen lisäsivät jyrkissä nousuissa vauhtia. Kokonaiskilpailun voitosta kamppailevat muodostivat kärkiryhmän mukanaan mm. italialainen Diego Ulissi. Ulissia oli pidetty yhtenä etapin voittajasuosikkina. Hän ei pettänyt, vaan kiri voittoon juuri ennen kokonaiskilpailua johtavaa Joao Almeidaa.

Etapin lähes 160 ensimmäistä kilometriä olivat aivan tasamaata. Vaikka kärkeen muodostui seitsemän ajajan ryhmä, sitä ei päästetty kauaksi. Suurimmillaan ero oli noin kolmessa minuutissa, kun pistekilpailussa toisena olevan Peter Saganin Bora-Hansgrohe -joukkue piti huolen pääjoukon vauhdista.

Kun ajajat saapuivat ensimmäiseen neljän kilometrin pituiseen nousuun, kärkiryhmästä oli jäljellä enää kaksi ajajaa, AG2R La Mondialen Geoffrey Bouchard ja Bardiani-CSF-Faisancn Alessandro Tonelli. He selvittivät ensimmäisen mäen kärjessä. Jyrkkä mäki, jossa jyrkimmät kohdat olivat noin 20 %, pudotti herkkäjalkaisimmat kirimiehet. Neljä etappia voittanut Arnaud Demare jäi apumiehineen noin 40 sekunnin päähän. Hänen haastajansa Peter Sagan oli lähempänä kärkeä.

Kun vauhdikkaan laskun jälkeen tuli toinen, reilun kahden kilometrin nousu, sekin jyrkimmillään noin 17 %, kirimiehet joutuivat tunnustamaan mäen raakuuden. Vaikka he tulivat mäen alkaessa vielä kerran kärjen tuntumaan, eroa mäen päällä oli jo Demarella yli 40 sekuntia ja Saganillakin noin 15 sekuntia. Kärkikaksikkokin oli jo tullut kiinni, joten 20 ajajan ryhmä, jossa oli mukana kokonaiskilpailun kärkiajajat, meni menojaan. Sagan pääsi melko lähelle, mutta hänkään ei päässyt kirikamppailuun mukaan. Demare jäi apumiehineen 41 sekunnin päähän.

Jo toisen etappivoiton tämänvuotisessa Girossa ottanut Diego Ulissi on 31 -vuotias UAE-Team Emiratesin ajaja, jolle tämänkaltaiset etapit sopivat hyvin. Kokonaiskilpailussa hän on sijalla 36. 13 etapin jälkeen kilpailun ykkössija on tukevasti portugalilaisen Joco Almeidan hallussa. Hänellä ei ole ollut yhdelläkään etapilla ongelmia. Toisena oleva hollantilainen Wilco Kelderman on 40 sekunnin päässä.

Apumiehen töihin keskittynyt Jaakko Hänninen tuli maaliin sijalla 74 (+ 8:15). Kokonaiskilpailussa hän on sijalla 55 (+1:14:54). Nuorten kilpailussa sijoitus on 20:s. Ympäriajossa on mukana vielä 143 ajajaa.

- Päivä meni edellispäivien kaltaisesti. Ensin yritystä irtiottoon, sen jälkeen meidän kapteenien auttamista, kertoi ensimmäistä iso ympäriajoaan ajava Jaakko Hänninen tiedotteessa.

Seuraavaksi ajetaan 34,1 kilometrin henkilökohtainen aika-ajo. Ratamestari on suunnitellut reitin, jossa vauhti tulee välillä tyssäämään jo reilun kuuden kilometrin jälkeen jopa 19 %:n nousuun. Myös viimeiset 10 kilometriä ovat hivuttavan raskaita.

Lähde: TWD-Länkenin lehdistötiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!