NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Nuori suomalaisratsastaja säväytti EM-radalla - Marko Björs: ”Kylmänviileät kisahermot”

14.8.2020 - 14:15:52


Vihtiläinen Venla Lahtinen, 13, holsteinruuna Classified tekivät oman ennätystuloksensa lapsiratsastajien EM-kilpailujen finaalissa Unkarissa perjantaina.

Päivän henkilökohtaisessa ohjelmassa ratsukko sai tuomaristolta 67.78 prosentin tuloksen teknisestä suorituksesta sekä 74.75 laadusta. Ratsukko oli kilpailussa 16:s.

Lahtinen kohti tänään kisapaikalta tyytyväisin mielin.

- Minulla ei ollut sinänsä suuria tavoitteita, eniten hain täältä meille henkistä kasvua. Tavoite täyttyi aika priimasti, kun pääsin kisaamaan hyvillä tuloksilla ja rikoimme omat ennätyksemme. Oli myös hienoa nähdä ratsukoita muista maista, Lahtinen iloitsee tiedotteessa.

Kokonaistulos 71.26 ylitti ratsukon Ypäjän katsastuskilpailuissa tehdyn tuloksen 3,5 prosenttiyksikköä.

- Tämänpäiväisen radan oli kilpaillut vain kerran aikaisemmin. Hevonen oli jo pikkaisen väsynyt, kun meillä on jo aika paljon matkaa takana. Mietin vähän, miten se jaksaa lähteä näyttävästi ja selvällä erolla lisäyksiin, mutta aika hyvin ratkaistiin pulmat ja tehtiin kiva, tasainen rata.

Maajoukkuevalmentaja Marko Björs on erittäin tyytyväinen Lahtisen suoritukseen.

- Hän on erittäin lahjakas tyttö, jolla on niin kylmänviileät kisahermot, että hän pystyy tekemään arvokisoissa oman ennätyksensä. Ylipäänsä finaalipaikka tällaisessa sakissa on todella kova tulos, Björs kehuu.

Lahtinen ja Classified kilpailivat EM-kilpailuissa kuudennen koulustarttinsa tiistaina joukkueohjelmassa, josta irtosi myös oma ennätystulos 73,35 prosenttia sekä 14. sija ja paikka finaaliin 18 parhaan joukossa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!