NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Lentisäijissä vaihtoehtoja joka lähtöön – tässä ihannekokoonpano

30.3.2020 - 18:24:45


Suomen miesten lentopallomaajoukkueen tuorein, laaja pelaajarinki on odotetun mielenkiintoinen sekoitelma arvokisatason kokemusta, haastajia ja nuorta talenttia.

Päävalmentaja Joel Banks tiimeineen nimesi 33 pelaajan vahvuisen ryhmän. Suurelle yleisölle merkittävin uutinen on tähtihakkuri Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivun paluu maajoukkueeseen. Hän oli mukana kuvioissa viime vuonnakin, mutta missasi lopulta niin olympiakarsinnat kuin EM-kisat.

Moni tervehtii ilolla myös yleispelaaja Niklas Seppäsen paluuta. Loukkaantumiset ovat pitäneet hänet melko pitkään poissa maajoukkueesta. Kaudella 2019-2020 uusi tuleminen kuitenkin pääsi lupaavaan vauhtiin Saksan Bundesliigassa. Seppäsellä on potentiaali tulla maajoukkueen johtavaksi yleispelaajaksi.

Nuorista lupauksista kenties kiinnostavin on Kokkolan Tiikerien yleispelaaja Jiri Hänninen, jolla on takana upea liigakausi pistepörssin voittoineen kaikkineen. Hakkuri Veeti Nikkinen nousee suurimmaksi yllätysvedoksi. Pitkänhuiskea pelaajanalku vaikuttaa Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueessa.

Seuraavassa katsaus Suomen lentopallomaajoukkueen rinkiin pelipaikoittain.

Passarit

Ykköspassari on Eemi Tervaportti, yksi harvoista nykypelaajista, joka tekee solidia ammattilaisuraa ulkomailla. Parhaat pelivuodet menossa. Tervaportti on ylivoimainen luottomies – ainakin toistaiseksi.

Fedor Ivanov, jolla piisaa taitoja ja persoonaa, tekee tosissaan tulemista maajoukkueeseen. Akseli Lankinen on ehkä askeleen perässä, mutta hänen vahvuuksiinsa kuuluu erikoisen vaikea aloitussyöttö. On mielenkiintoista nähdä, miten Niko Haapakoski on kehittynyt ensimmäisen varsinaisen ammattilaisvuotensa aikana.

Debytantti: Ovi maajoukkueeseen on ansaitusti avoinna Anton Välimaalle, joka oli avainpelaajia Kokkolan Tiikerien erittäin pirteässä kaudessa.

Hakkurit

Päähyökkääjän roolista taistelevat todennäköisimmin Samuli Kaislasalo ja Ojansivu – tasokkaat hakkurit kahdesta eri pelaajasukupolvesta.

Varteenotettaviin haastajiin nousevat Sveitsin liigassa pelannut Joonas Jokela sekä Mestaruusliigan tähti Antti Ropponen. Aaro Nikulalla riittää vielä tekemistä, vaikka pari maaottelua onkin jo tilillä.

Debytantti: Maajoukkueen johto osoittaa loistavaa pelisilmää antamalla mahdollisuuden Veeti Nikkiselle, joka ei ole pelannut vielä edes liigassa. Jos ei aivan legendaarista tuhkimotarinaa nähdä, Nikkinen nousee varsinaisesti kuvioihin EM-kisojen 2021 jälkeisellä ajalla.

Yleispelaajat

Antti Ronkainen, Niko Suihkonen, Elviss Krastins ja Niklas Seppänen ovat vahvimmat kandidaatit. Kaikki ovat jo tuttuja nimiä arvokisoistakin.

Sakari Mäkinen ja Peetu Mäkinen ovat haastajien kärjessä. Loukkaantumiset ovat hieman sekoittaneet molempien maajoukkueuraa. Jan Helenius kuuluu haastajiin hänkin – verrattain pitkä poissaolo maajoukkueen ytimestä on takana, joten paluu ole helppo.

Debytantit: Jiri Hänninen ansaitsee ehdottomasti näyttöpaikan, siksi tasokkaat olivat hänen esityksensä liigakaudella. Komeasti pelasi myös Miro Määttänen, jonka kausi tosin jäi ikävästi kesken loukkaantumisen takia. Aleksi Muukkonen ja Mikko Räsänen toistaiseksi joukon jatkeena.

Keskitorjujat

Suomen lentopallomaajoukkueen on hyvä vannoa edelleen Tommi Siirilän ja Sauli Sinkkosen nimiin, vaikka eritoten Siirilän seurajoukkueura etenee onnahdellen. Yli sadan maaottelun MM- ja EM-kisapelaajia molemmat.

Arvokisoissa on käynyt Henrik Porkkakin, mutta hän lukeutuu silti vielä haastajiin. Miki Jauhiaisen, Severi Savonsalmen ja Mikko Karjarinnan parhaat vuodet ovat vielä kirkkaasti edessä – joku tai jotkut heistä nähdään todennäköisesti jo EM-kisoissa 2021.

Debytantit: Karri Kutinlahdelta ja Nuutti Niinivaaralta nähtiin vahvaa tekemistä Mestaruusliigassa. Nyt olisi nousun paikka maajoukkueen keskitorjujien ytimeen (käytännössä neljän joukkoon).

Liberot

Puolustuspelin spesialistin rooli on edelleen Lauri Kermisen valtakuntaa. Avainpelaaja Kuzbass Kemerovossa, joka on Mestarien liigassa neljän parhaan joukossa ja puolustaa mestaruutta Venäjän kivikovassa liigassa.

Niklas Breilin vaihtoehtona. Ei vielä varsinaisesti haasta Kermistä, mutta Tiikerien liberon voi heittää ruutuun milloin vaan.

Debytantti: Voitto Köykkä viilettää komeettana maajoukkueryhmään. Loistokausi takana Akaa-Volleyssa: Lentopallo.infon lukijat valitsivat Köykän liigan parhaaksi liberoksi.

Ihannekokoonpano

Laaja pelaajaryhmä antaa paljon mahdollisuuksia. Ryhmästä voi koota kaikkea valioluokan kokoonpanoista tulevaisuuden miehityksiin. Nyt nimetystä ringistä ihannekokoonpano olisi: Tervaportti – Ojansivu – Seppänen, Ronkainen – Siirilä, Sinkkonen – Kerminen.

Lähde: www.lentopallo.info


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!