NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Tavoitteena Tokio - Suomen nyrkkeilymaajoukkue on nimetty Lontoon olympiakarsintaturnaukseen

19.2.2020 - 16:49:17


Suomen joukkue Lontoossa järjestettäviin Euroopan olympiakarsintoihin on nimetty.

Paikkaa Tokion kisoihin lähtevät tavoittelemaan Mira Potkonen (N60 kg), Elina Gustafsson (N69 kg), Arslan Khataev (M57 kg), Muhammad Abdilrasoon (M75 kg) ja Krenar Aliu (M81 kg).

Joukkueen vastuuvalmentajia ovat Maarit Teuronen sekä Joni Turunen. Lisäksi joukkueeseen kuuluvat valmentajat Askar Sarsebayev ja Karre Anttonen, fysioterapeutti Riku Niemi sekä lääkärit Mika Lehto ja Rauno Elokiuru.

Euroopan karsintaturnaus järjestetään Copper Box Arenalla 14.-24. maaliskuuta Lontoossa. Turnaukseen osallistuu reilut 350 mies- ja naisnyrkkeilijää yli 40 maasta.

Lontoon kisoista Tokion olympialaisiin etenee yhteensä 77 nyrkkeilijää. Näistä 50 paikkaa on jaossa miehille ja 27 naisille. Miehet ottelevat Tokion olympialaisissa kahdeksassa ja naiset viidessä eri painoluokassa.

Karsinta olympialaisiin on kaksivaiheinen. Maanosittain käytävien karsintaturnausten jälkeen on nyrkkeilijöillä vielä mahdollisuus otella paikasta olympialaisiin Pariisissa 13.-20. toukokuuta järjestettävässä maailman karsintaturnauksessa, jossa on jaossa sarjasta riippuen vielä 4-5 paikkaa.

Tokion olympialaisten nyrkkeilyturnaus otellaan 25.7.-9.8.2020, Ryogoku Sumo Hall -areenalla.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!