NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Yle: Painin 97-kiloisten sarjan olympiakarsintaedustaja valitaan SM-kisoissa

21.1.2020 - 13:30:26


Suomen edustaja painin Euroopan olympiakarsinnan 97-kiloisten sarjaan valitaan tulevana viikonloppuna SM-kisoissa.

Paikan saa joko Elias Kuosmanen tai Arvi Savolainen.

Tasaväkisen kaksikon välillä piti tehdä valinta jo viime viikon Rooman-turnauksessa, mutta vaikka Kuosmanen löi Savolaisen Italiassa, ei häntä vielä valittu karsintaturnaukseen.

Yle Urheilun mukaan valinta tapahtuu tulevana viikonloppuna SM-kisoissa Vaajakoskella. Tällä hetkellä kaksikosta vain Savolainen on ilmoittautunut mukaan SM-turnaukseen.

Painiliiton puheenjohtaja Tuomo Karila kertoi tilanteen olleen se, että jos Roomassa ei syntyisi selvää paremmuutta kaksikon välillä, voitaisiin valinta tehdä SM-kisojen perusteella. Tämän takia valinta siirtyi Vaajakoskelle.

- SM-painit ovat sääntöjen perusteella yksi mahdollisuus ratkaista asia. Esityksen tekijät ovat yhteydessä painijoihin, tarvitseeko heidän lähteä SM-kisoihin vai ei. Sanoisin että siitä, keitä SM-kisoissa on painimassa, voi vetää jo johtopäätöksiä, ketä tullaan esittämään arvokisoihin. Eli onko valmentajilla selkeä näkemys sen suhteen, että voidaan tehdä päätös jo Rooman painien pohjalta, Karila kommentoi Ylelle.

Euroopan olympiakarsinta käydään maaliskuussa. Maailman olympiakarsinta on edessä puolestaan toukokuussa. Euroopan olympiakarsintaan pääsevä urheilija saa paikan myös helmikuun EM-kisoihin.

Ylen juttu: https://yle.fi/urheilu/3-11167582?origin=rss


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!