NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Ida Hulkko huippuvauhdissa - maisteli Tokion A-rajaa Kiinassa

19.1.2020 - 16:18:02


Rintauimari Ida Hulkko viimeisteli kansainväliset kutsukilpailut hyvällä olympiamatkan tuloksella Pekingissä. Hulkko ui jälleen 100 metrin rintauintiosuuden kansainvälisessä viestijoukkueessa, ja sai tuntumaa siitä, miltä vauhti tuntuu, kun Tokion A-raja on toden teolla tähtäimessä.

Hulkko pisteli viestivaihdolla osuutensa lukemiin 1.06,94. Se on peräti neljä kymmenystä kovempi kuin hänen viimekesäinen MM-viestin osuusaika ja kaksi kymmenystä kovempi kuin keskiviikkoinen osuusaika Shenzhenin kisassa.

- Eilinen jätti vähän tyhjän olon, niin tämä oli paljon parempi, hyvä päätös kisoille. Uinti tuntui paremmalle, eikä sattunut niin paljon, varmaan osaltaan auttoi, että tällä viikolla kroppa oli jo saanut vähän happokylpyä. Onneksi se 1.07:n alitus sieltä tuli, Hulkko iloitsi Kiinasta.

Tokion olympiauintien A-raja on 1.07,07, eikä sunnuntainen viestisuoritus vielä viralliseksi näytöksi kelpaa. Hulkon toistaiseksi paras olympianäyttö on 1.07,42, mikä on vahva B-rajatulos.

Viestijoukkueessa Hulkon lisäksi uivat Romanian EM-mitalisti Robert Glinta, sekä kolminkertaiset olympiavoittajat Hollannin Ranomi Kromowidjojo ja Yhdysvaltain Anthony Ervin. Joukkue sijoittui 4x100 metrin sekauintiviestin neljänneksi ajalla 3.54,52.

- Tykkäsin kyllä näistä kisoista. Porukka on paljon rennommin ja nauttii kisaamisesta, kun ei tarvitse taistella titteleistä. Jos ensi vuonna kutsu käy, niin olen ehdottomasti mukana! Hulkko jatkaa valmistautumistaan kohti toukokuun EM-uinteja ja heinäkuun olympiauinteja. Helmikuussa hän leireilee Unkarissa ja kilpailee Nordic Tourilla maalis-huhtikuussa. Nordic Tour alkaa Arena Helsinki Swim Meetillä 25.-26. maaliskuuta.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!