NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

LiigaPlokille historian ensimmäinen mestaruus

18.1.2020 - 22:34:13


Pihtiputaan LiigaPloki nappasi lauantaina seurahistoriansa ensimmäinen mestaruuden, kun se valtasi Finnish Teknikum Cupin (Suomen Cup) naisten lentopallomestaruuden. LiigaPloki kaatoi huimassa yli 2,5 tuntisessa finaalissa kymmenkertaisen cupmestarin LP Viestin 3-2 (17-25, 28-30, 26-24, 25-22, 17-15).

LP Viesti hallitsi finaalia täysin 1,5 erää. Passari Viktoriia Tuchashvilin akillesjännevamma katkaisi toisen erän 11-2 -tilanteessa salolaisten lennon. LP Viesti kuitenkin keräsi rivinsä vielä erän lopussa vieden sen jatkopalloilla, mutta sen jälkeen pihtiputaalaiset kuittasivat kolme viimeistä erää tasaisen taistelun jälkeen.

Alexis Conaway ja Maddie Palmer nousivat vahvalla laitapelillään LiigaPlokin tähdiksi hurjaa taistelutahtoa huokuneen kapteeni Elizabeth Fieldin ohessa. Conaway keräsi 23/+14 , Palmer 17/+7 ja Field 15/+11.

LP Viestin riveissä eniten pisteitä tekivät hakkuri Katarina Pilepic (18/+7) ja Nette Peit (18/+2). Heidän lisäkseen isoon rooliin nousi 13/+5 tehnyt keskipelaaja Nea Haatainen.

Tomi Lemminkäinen, LP Viestin päävalmentaja:

- Olen ylpeä joukkueesta, huikea taistelu. Totta kai se, että likainen ja liukas kenttä vei meiltä passarin on anteeksiantamatonta. Veda (Mansikkaviita) pelasi lopulta erinomaisesti, mutta 1,5 erää passipeli oli täysin meidän hallintaa. Meillä oli mahdollisuus voittaa moneen kertaan, mutta LiigaPloki ansaitsi voittonsa.

Elizabeth Field, LiigaPlokin kapteeni:

- Luoja, miten ylpeä olen joukkueesta: sen jokaisesta jäsenestä. Olipahan melkoinen peli! Totta kai Tuchashvilin loukkaantuminen oli todella ikävää katsottavaa. Halusimme voittaa näille meidän upeille faneille. Olen nyt kolmatta vuotta Pihtiputaalla ja heillä on valtavasti sydäntä meille ja lentopallolle.

- Alun jälkeen nousimme upeasti peliin. Esimerkiksi Tatan (Venessa Loukonen) syötöt olivat upeita. Tämä oli todellista ryhmätyötä. Viidennet erät meille nyt tällä kaudella 10-0. Uskomatonta!

LiigaPlokin kultajoukkue:

Elizabeth Field, Jaidyn Blanchfield, Venessa Loukonen, Tuuli Tuominen, Alexis Conaway, Sini Koljonen, Taija Kaukoranta, Yasmine Madsen, Salla Karhu, Hilla Nousiainen, Roosa Päykkönen, Daniela Öhman, Taylor Lindberg, Sofia Lehto, Maddie Palmer

LP Viestin hopeajoukkue:

Anna Czakan, Viktoriia Tuchashvili, Katarina Pilepic, Veda Mansikkaviita, Milja Piesanen, Lotta Piesanen, Netta Laaksonen, Arita Ternava, Anu Ennok, Eveliina Rautiainen, Nette Peit, Inka Mehtola, Kayla Haneline, Nea Haatainen.

Miesten cupfinaali pelataan sunnuntaina kello 18.15 alkaen samassa paikassa ja vastakkain ovat kolmen edellisen vuoden cupmestari VaLePa Sastamala Tampere ja finaaliun ensikertalainen Savo Volley.

Tätä ennen Kauppi Sport Centerissä nähdään F-ikäisten turnaus sekä naisten 1-sarjan ottelu kello 15.00 Rantaperkiön Iskun ja Kuortaneen välillä.

Lähde: Tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!