NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Hieno suomalaispäivä Lausannessa - hopeamitali ja finaalipaikkoja

18.1.2020 - 20:20:37


Kiteen Urheilijoita ja Vuokatti-Ruka urheiluakatemiaa edustava Perttu Reponen teki huiman nousun Nuorten olympialaisten yhdistetyn hiihto-osuudella Lausannessa.

Reponen lähti 6 kilometrin hiihto-osuudelle kuudentena 25 sekuntia kärkeä jäljessä, mutta onnistui kipuamaan mukaan mitalitaisteluun jo kahden kilometrin kohdalla. Kärjessä matkaan lähtenyt Itävallan Stefan Rettenegger meni menojaan kisan voittoon, mutta Reponen ja viidentenä lähtenyt Ranskan Matteo Baud hiihtivät toisena lähteneen Norjan Sebastian Östvoldin kiinni 4 kilometrin kohdalla, ja tämä kolmikko ratkaisi hopea- ja pronssimitalien kohtalon. Reponen oli lopun kirikamppailussa vahvin ja pääsi juhlimaan hopeamitalia 13,8 sekuntia itävaltalaisvoittajaa jäljessä.

– Huikea fiilis, pystyin tänään tekemään aivan parhaani ja sen on upeaa. Mäkiosuus oli hyvä tänään. Hiihtokunnosta olin varma ja hiihto sujuikin oikein hyvin. Lähdin räväkästi liikkeelle ja pääsin vetämään hyvässä porukassa. Lopussa tein oman ratkaisun ja pääsin irti, Olli Reposen valmentama tuore hopeamitalisti iloitsi.

Suomen toinen edustaja Waltteri Karhumaa lähti hiihto-osuudelle 15:nneltä sijalta hieman yli minuutin kärkeä jäljessä, mutta nousi lopputuloksissa upeasti kahdeksanneksi.

Poikien yhdistetyn kilpailun tulokset

Tyttöjen yhdistetyn kilpailussa Annamaija Oinas oli mäkiosuuden jälkeen sijalla 19. Hän pystyi nousemaan hiihto-osuudella yhden sijan ja jäi kisan voittaneelle Itävallan Lisa Hirnerille hieman yli 3 minuuttia.

Eveliina Taka kahdeksas slopestylen finaalissa

Mountain Club Ounasvaaraa ja Vuokatti-Ruka urheiluakatemiaa edustava Eveliina Taka laski kahdeksanneksi tyttöjen lumilautailun slopestyle -kisassa.

Taka oli aamulla käydyn karsinnan kymmenes pistein 38,50 ja selviytyi 12 laskijan finaaliin. Finaalissa laskettiin kolme kierrosta, joissa Taka kirjautti parhaat pisteensä 39,25 heti ensimmäisellä laskullaan. Nuorten olympiakultaa nappasi Belgian Evy Poppe pistein 94,00.

Alexander Ståhlberg uutuuslajin kymmenes

Maastohiihdon uutuuslajissa ski crossissa Norvalla Ski Teamin ja Vaasan seudun urheiluakatemian Alexander Ståhlberg selviytyi karsinnoista ja erävaiheesta finaaliin, jossa hän oli 10:s. Ski Cross on sprinttityyppinen kilpailu, jossa edetään aika-ajojen kautta erävaiheeseen ja finaaleihin maastoradalla, johon on sijoitettu esteitä ja suksitaitoja vaativia elementtejä. Ståhlberg kaatui finaalin loppuosassa, ja oli itse hieman pettynyt suoritukseensa. Valmennusjohto antoi kuitenkin suomalaisille puhtaat paperit.

– Tiukka rata, kestoltaan lähes 5 minuuttia, eikä kenelläkään kilpailukokemusta tästä lajista aiemmin. Se oli räväkkä aloitus näille kisoille, mutta suomalaiset selviytyivät päivästä ihan hyvin ja tästä on hyvä jatkaa huomisiin sprintteihin, maastohiihdon valmentaja Juho Halonen kommentoi Olympiakomitean tiedotteessa.

Tyttöjen puolella Eevi-Inkeri Tossavainen ja Tuuli Raunio selvisivät välieriin. Muista suomalaisista Sonja Leinamo, Veeti Pyykkö ja Matias Hyvönen eivät selvinneet karsinnasta erävaiheeseen. Finaalissa tyttöjen voittajaksi hiihti Sveitsin Siri Wigger ja pojissa Norjan Nikolai Holmbö.

Sunnuntaina liikutaan suksilla ja laudalla

Nuorten olympialaisten kymmenennen kisapäivät suomalaisohjelmassa on maastohiihdon sprinttikisat, mäkihypyn henkilökohtaiset kilpailut sekä freestylen ja lumilautailun slopestyle-kisat.

Lähde: Olympiakomitean tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!