Lyö viikon aikana vähintään 3 kohteen yhdistelmäveto NHL-kohteista 10 € panoksella, saat 10 € riskittömän vedon NHL:n Live-vedonlyöntiin
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomen miehet hylättiin EM-kisoissa

8.12.2019 - 22:02:22


4x50 metrin sekauintiviestit päättivät Glasgow'n lyhyen radan EM-uinnit sunnuntai-iltana. Suomella oli joukkue sekä naisten että miesten finaaleissa.

Lotta Upanne, Veera Kivirinta, Jenna Laukkanen ja Fanny Teijonsalo onnistuivat kohentamaan sijoitustaan finaalissa yhdellä ylöspäin, kun Ruotsi jäi finaalin viimeiseksi. Suomi paransi aamun eristä liki puoli sekuntia ajalla 1.47,41. Nelikosta tyytyväisin uintiinsa oli ankkuri Teijonsalo.

– Tässä kisaviikolla on tullut uitua tämä viidenkympin vapari useamman kerran ja tämä viimeinen oli niistä paras, Teijonsalo tuumi.

Myös Upanne ja Kivirinta pystyivät parantamaan osuusaikojaan aamun eristä finaaliin.

Miesten viestissä kisasi yhdeksän joukkuetta, kun Suomi pääsi mukaan finaaliin alkuerien yhdeksänneltä sijalta protestin kautta. Niko Mäkelä, Andrei Tuomola, Riku Pöytäkivi ja Ari-Pekka Liukkonen lähtivätkin uimaan jouluisissa tunnelmissa, kun kilpailun tuomaristo tällaisen joululahjan soi. Kun kaikki on pelissä, pitää riskejäkin ottaa, ja Suomen kohtalona oli hylkäys vaihtorikon vuoksi. Finaalin tuloksia jännättiin hartaasti, sillä peräti kolme joukkuetta diskattiin finaalin päätteeksi. Siihen asti taululla loisti uudet SE-lukemat, mutta ne eivät tilastoihin päädy. Suomella ratkaisevaa oli liian ripeä viimeinen vaihto.

Suomi saavutti Glasgow'n EM-uinneista kaksi pronssimitalia. Finaalipaikkoja saavutettiin yhteensä seitsemän. Suomen ennätyksiä syntyi kaksi. 49 maan kisoissa Suomi oli mitalitaulukon 18:s Irlannin kanssa.

Lähde: Uimaliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!