NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomen päävalmentajalta karu huomio tappion jälkeen: "Tyly sanoa, mutta..."

8.12.2019 - 18:08:25


Sveitsi otti vahvan kiinnityksen A-lohkon ykkössijaan kaatamalla yli 3500-päisen kotiyleisön edessä Suomen luvuin 7-4.

Edellisen kerran Sveitsi oli pystynyt Suomen kaatoon keväällä 2017. Sen jälkeen maat ovat kohdanneet kuusi kertaa, jotka Suomi oli voittanut kaikki. MM-kisojen kenraaliharjoituksessa, lokakuun EFT-turnauksessa, Suomi oli vielä vahvempi 10-6.

Tänään kaikki oli kuitenkin toisin.

Toisen erän alussa Jenna Saario kavensi vielä tilanteeksi 1-2, mutta onnistuneen karvauspelin ja varmasti torjuneen Lara Heinin sekä lähes täyden Patinoires du Littoral -hallin kotiyleisön edessä pelannut Sveitsi sai lähteä päätöserään 5-1-johdossa. Kolmannessa erässä Corin Rüttimann lisäsi luvuiksi jo 1-6 rangaistuslaukauksesta, kunnes Suomi heräsi.

Ensin Mia Karjalainen kavensi tilanteeksi 2-6, ja sitten Oona Kauppi sekä Mia Vallenius laukoivat Suomen pelatessa ilman maalivahtia 4-6:een. Uhkapeli kostautui, kun Margrit Scheidegger sinetöi loppuluvut Suomen tyhjään maaliin.

Suomen akilleenkantapäänä tänään oli heikko viimeistely ja hätäily puolustuspäässä vastustajan korkean karvauksen edessä, joista seuranneista tilanteista Sveitsi pääsi rokottamaan liian usein. Sveitsi oli valinnut rohkean pelitavan, joka oli tänään myrkkyä Suomelle. Suomi teki tappioasemassa muutoksia kentällisiin, mutta tänään nekään eivät auttaneet

- Sveitsi oli valmiimpi kansainvälisen pelin vaatimuksiin ja sai voimaa kotiyleisöstä. Tyly sanoa, mutta Sveitsi saattoi tänään haluta voittoa enemmän, kertasi päävalmentaja Lasse Kurronen tappio-ottelua.

- Saatiin hyvä lähtö peliin ja oli huippumaalipaikkoja 4-5 ekalle kymmenminuuttiselle. Niistä olisi muutama pitänyt saada tehtyä ja klassisesti, kun et itse tee, niin kaveri tekee. Toinen erä oli huono, siinä tipahdettiin kyydistä pois, hän totesi.

Suomella oli vaikeuksia päästä Sveitsin prässin alta avaamaan peliä.

- Siinä ei noudatettu pelisuunnitelmaa, Sveitsin pelissä ei ollut mitään yllättävää, mutta pallo ei lähtenyt lavasta riittävän nopeasti ja tämä asia pitää purkaa pelaajien kanssa palaverissa.

Jos MM-turnaus etenee kärkimaiden osalta odotetusti, tämän päivän tappio saattaa tarkoittaa sitä, että välieriin asti selviytyessään Suomi vastaansa todennäköisesti seitsemättä perättäistä MM-kultaa tavoittelevan Ruotsin.

Maanantaina Suomi kohtaa alkusarjan viimeisessä ottelussa Saksan klo 19.

Lähde: Salibandyliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!